Varmestue halvdelen af døgnet


Varmestue halvdelen af døgnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSLAG: Flere væresteder i periferien af centrum skal sprede misbrugere
CENTRUM: Hver dag kommer der mellem 60 og 80 misbrugere til Kirkens Korshærs varmestue i Pantheonsgade for at få et måltid mad, et bad eller en madras at hvile sig på.

Ude i gården samles en del af de misbrugere, der er blevet bortvist fra gaden af den nyoprettede citypatrulje under Odense Politi, eller bare for at mødes med kammeraterne.

Men når klokken er 14.30 bliver folk smidt ud. Så lukker varmestuen, og først klokken 23.30 er der igen åbent.

- Det er, hvad der er penge til. Vi har en samarbejdsaftale med Odense Kommune, og åbningstiden er udregnet efter, at vi altid er to lønnede medarbejdere på arbejde samtidigt, siger den stedfortrædende leder af varmestuen, Heinz Wolf.

Presset er vokset

Han har arbejdet på varmestuen i otte år og oplever i øjeblikket, hvordan presset vokser.

- Som det er i dag, er vi det eneste sted, der er åbent, siger Heinz Wolf.

Kirkens Korshær driver også en varmestue i Nørregade, men den er i øjeblikket sommerferielukket.

Men ikke alene er presset vokset på varmestuen, som har ligget i Pantheonsgade siden 1956. Misbrugerne er i dag også anderledes end tidligere, og der er flere af dem, mener Heinz Wolf.

- Tidligere havde vi alkoholikere, narkomaner eller psykisk syge. I dag har vi psykisk syge, der både er narkomaner og alkoholikere. I dag tager de piller, sprøjter sig og drikker samtidigt, og nogle af dem burde være indlagt på psykiatrisk afdeling, siger Heinz Wolf.

Flere af dem, der i dag drikker åbenlyst på gaden trods et forbud i politivedtægten og som bliver forvist af citypatruljen til Munke Mose, har også karantæne fra varmestuen.

Karantæne gives, når en bruger har været voldelig eller har truet personalet, eller hvis brugeren på anden måde har været voldsom ved f.eks. at smide med stolene.

Skubbes rundt

Heinz Wolf mener ligesom politiet, at man bare skubber rundt på misbrugerne fra sted til sted, uden at nogen reelt gør noget ved problemerne.

- En løsning kunne være, at der bliver oprettet små væresteder i periferien af centrum for at sprede press et over et større område. Dét er det eneste, der kan tage trykket af Patheons- gade, Vestergade og Kongensgade, siger han.

- Det, jeg tror, Odense Kommune er mest bange for, er, at mange af misbrugerne vil slå sig ned i Kongens Have eller Eventyrhaven, siger den stedfortrædende leder af varmestuen.

Varmestue halvdelen af døgnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce