En 41-årig mand, der er sigtet fire tilfælde af brandstiftelse samt et tilfælde af blufærdighedskrænkelse, er fredag ved grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger.

En 41-årig mand er fredag ved grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser politiet.

Grundlovsforhøret i sagen om fire tilfælde af brandstiftelse i Odense blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Den 41-årige mand er udover brandstiftelserne sigtet for et tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Dørlukningen skete af hensyn til efterforskningen og var begæret af senioranklager Jacob Thaarup. Trods protester fra den fremmødte presse valgte dommer Kirsten Mathiesen at efterkomme begæringen.

- Det er en særdeles omfattende efterforskning. Vi har en teori om, at han er gerningsmand til de brande, der er læst op i dag. Men enhver ved, at der har været mange brande, og derfor har vi brug for arbejdsro, indtil politiet er kommet til bunds i sagen. Vi har brug for at holde kortene tæt til kroppen, sagde senioranklager Jacob Thaarup.

Der blev desuden nedlagt navneforbud.

Stod på terrasse foran kvinde

Den 41-årige mand, som mødte op i retten i hættetrøje og jogging-agtige bukser, sigtes for to tilfælde af ildspåsættelse den 26. november om aftenen. Først på Dalumvej, hvor han angiveligt har antændt en affaldscontainer, og senere mod en dyreklinik.

Forinden skulle han have blottet sig og onaneret på en terrasse foran en kvindelig beboer i Fruens Bøge.

Manden sigtes desuden for i to omgange at have sat ild på spejderskuret ved Dyrup Kirke. Det skete henholdsvis 13. og 18. december.

Inden pressen blev smidt ud, kom det frem, at manden var anholdt allerede torsdag formiddag, men blev løsladt igen, inden han klokken 17.26 blev anholdt for anden gang.

Manden nægter sig skyldig i alle anklager.

Fordi der er navneforbud i sagen, beskriver Fyens.dk ikke den tiltaltes udseende, idet det allerede er kommet frem, at manden er fra Odense S. En beskrivelse af hans udseende ville kunne lede til mandens identitet.

Mere om emnet

Se alle
Åbner igen efter et år: Påsat brand gav mental rustjetur

Åbner igen efter et år: Påsat brand gav mental rustjetur

1
Sagen vokser: Anholdt 41-årig sigtes for flere brande i Odense

Sagen vokser: Anholdt 41-årig sigtes for flere brande i Odense

19
Fyns Politi: Mand anholdt for påsatte brande i Odense

Fyns Politi: Mand anholdt for påsatte brande i Odense