Var det noget med en ny bolig, Frede


Var det noget med en ny bolig, Frede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRYLLUPSGAVE: Rådmand Søren Møller (K) rømmer gerne slottet for Frederik og Mary

CENTRUM: På Sjælland og i Jylland har kongefamilien residenser, der benyttes i ferier og ved officielle lejligheder. Men på Fyn mangler de en, og det kunne passende være Odense Slot, mener rådmand Søren Møller (K).

Han foreslår derfor, at kronprinseparret til sommer tilbydes slottet, så Odense dermed knyttes nærmere til kongehuset.

I dag ejer Odense Kommune slottet, og selv om ideen om at gøre slottet kongeligt er fremsat med et glimt i øjet, så står rådmanden fast på at få det behandlet politisk på højeste niveau, nemlig i Økonomiudvalget.

- Det er ikke nogen spøg. Jeg har i årevis ment, at vi burde have en kongelig bolig på Fyn. Som historisk menneske ved jeg jo, at kongerne har haft slottet, da de også var guvernører over Fyn, siger han.

- Nu kan jeg ikke med et knips tilbyde Deres kongelige Højheder Odense Slot. Det er en ide, en vision, jeg har, siger rådmanden.

Plads til lejlighed

Søren Møller siger, at han aldrig har ment, at hans forvaltning og stiftamtet burde have kontorer i denne fine gamle bygning.

- Den burde udnyttes langt bedre. Det er et stort hus med mange muligheder. Meget af huset er fredet, og der er bygninger fra 1200-tallet. Der vil være plads til at indrettet en standsmæssig kæmpelejlighed til Frederik og Mary og de øvrige kongelige. De fredede gemakker og sale i hovedbygningen kunne finde anvendelse til festlige formål og modtagelse af gæster, siger rådmanden.

- I dag bruger kommunen kontorerne fem dage om ugen. Det er tomt fra fredag eftermiddag til mandag morgen. Hvis det skal være kongeligt, bliver det måske brugt to-tre gange om året. Det er da ikke bedre udnyttelse?

- Andre dele af slottet kan bruges til lokalhistoriske formål. Et åbent historisk hus, foreslår rådmanden.

Hvor stor en del af Odense Slot, der i givet fald skal skal være kongelig bolig, har rådmanden ikke overvejet.

- Det er en vision. Og den er fremsat i et elektronisk postkort til Radio Fyn, hvor man som tema skulle komme med gode ideer til, hvordan man kunne lokke bestemte befolkningsgrupper til Odense og Fyn, forklarer Søren Møller.

- Er Frede til et byslot uden jagt og svømmepøl - det kunne ligne Hollufgaard?

- Ha, nu er der jo heller ikke jagt her og de andre steder. Og husk, at Odense Slot ligger centralt. Ikke mere end nogle få hundrede meter fra Odense Havn, svarer han.

- Ideen er ikke opstået, fordi du slog hovedet mod dørkarmen, da du forlod bestyrelsesmødet i Odense Energi i vrede. Da de beskyldte dig for at lyve?

- Hov, hov, nej. Dels slog jeg ikke hovedet, og dels var der kun en, der beskyldte mig for løgn. Og ideen er i hvert fald 10 år gammel. Dengang skrev jeg en kronik om Odense Slot som fremtidig kongeresidens, siger Søren Møller.

Var det noget med en ny bolig, Frede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce