Vanvids-kørsel på skolevej

Tom Christiansen (t.v.), formand for Ravnebjerg Beboerforening, og Lars Foldager satte før jul skilte op langs Ravnebjerggyden for at få trafikanterne til at sætte farten ned. Alligevel kører alt for mange alt for stærkt - og mandag middag blev en motorcyklist taget med 164 kilometer i timen, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 kilometer i timen.
Foto: YILMAZ POLAT

Vanvids-kørsel på skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En motorcyklist drønede hen ad en skolevej i Odense med 164 kilometer i timen.

BLOMMENSLYST: Det var et held, at ingen kom noget til, da en 30-årig mand gav motorcyklen masser af gas på Ravnebjerggyden.

Klokken 12.30 mandag middag kom manden drønende forbi politiets hastighedskontrol med 164 kilometer i timen. Vejen er en skolevej, hvor trafikanterne på dét sted højest må bevæge sig med 60 kilometer i timen.

Ansvarsløshed

- Det er fuldstændigt vanvittigt, mener politikommissær Peder Pedersen, som er leder af færdselsafdelingen på Fyn.

Politiet var netop ude for at måle blandt andet hastighed i forbindelse med skolestarten i denne uge, og Peder Pedersen er forarget over, at en voksen mand kan være så ansvarsløs.

- Der er mange bløde trafikanter på vejen. Rigtigt mange børn benytter den vej, og det er helt grelt, at han kan finde på at køre så hurtigt. Han burde være voksen nok, til at se konsekvenserne, siger Peder Pedersen.

Den 30-årige har nu fået en betinget frakendelse af kørekortet og modtager snart en bøde på 8000-9000 kroner. Han havde ingen fornuftig forklaring på den høje fart.

- Motorcyklisten fortalte, at han ikke lige havde fået set på sit speedometer, siger Peder Pedersen.

Ravnebjerggyden er skolevej for de mange børn, der bor i den lille landsby Ravnebjerg og går på Ubberud Skole.

Kamp for cykelsti

I mere end 12 år har beboerne i Ravnebjerg forsøgt at råbe politikerne op for at få en længe ønsket cykelsti, men hidtil uden resultat.

Før jul satte de hjemmelavede skilte op langs vejen for at gøre trafikanterne opmærksom på, at der færdes børn på vejen.

Flere steder på den strækning, hvor motorcyklisten i går blev taget for at køre 164 kilometer i timen, er der reelt kun et 10 centimeter bredt stykke asfalt til cyklister og gående.

Hastigheden er netop sat ned fra 80 til 60 kilometer i timen, men ifølge beboerforeningen i Ravnebjerg har det intet hjulpet, for mange kører stadig alt for stærkt.

Formanden for Ravnebjerg Beboerforening, er rystet over motorcyklistens vanvidskørsel.

- Det er helt vanvittigt, at nogen kan gøre det, især fordi vi har sat skilte op på strækningen, siger Tom Christiansen.

Vanvids-kørsel på skolevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce