Vandt rejse til 50.000 kroner

De fem studerende fra SDU vil bruge førstepræmien på at rejse til Mozambique.
Foto: Torben Klint

Vandt rejse til 50.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingeniør-studerende fra Det Tekniske Fakultet på SDU hædret

Fem design-ingeniør-studerende fra Odense skal snart ud at flyve. De har nemlig vundet en rejse til en værdi af 50.000 kroner for deres konstruktion - en tønde, der både kan bruges til at transportere og rense vand i.

Den er designet til at blive brugt i landlige områder i Mozambique - et af verdens fattigste lande med dårlige vejforhold og langt til vand.

- Den er lavet af et specielt gummimateriale, som gør, at man med en maskine kan suge al luft ud af tønden, så den bliver hel flad. På den måde kan man transportere mange flere, fordi luften ikke fylder op. Når luften så kommer tilbage i tønden, bliver den fin og stabil igen - altså ikke sådan noget blævre-plastik, forklarer Ulrik Faurbjerg, en af de fem studerende.

De bruger førstepræmien til at rejse til netop Mozambique for. Gennem Danida har de fået kontakt med en lokal gummiproducent og et plaststøberi i hovedstaden Maputo, som vil kunne lave tønden - og herfra går turen så ud i landet.

Den konkurrence, som de fem fra Odense vandt, hedder Development Solution. Det er en landsdækkende konkurrence for studerende, hvor idéerne bliver bedømt for deres forretningspotentiale såvel som potentialet til at skabe udvikling i tredjeverdens lande.

- Vores koncept handler om at lave forretninger med ulandene. Der er næsten ingen fortjeneste på en enkel tønde - til gengæld bliver der så fremstillet så mange, at vi alligevel ender med at tjene noget, forklarer Ulrik Faurbjerg.

De fem studerende - Ulrik Faurbjerg, Mette Køstner, Mette Søndergaard, Kristian Jespersen og Logan Raarup - læser alle Integreret Design på 4. semester. De fik præmien for deres projekt, som hedder "Spero", overrakt på Børsen i København foran cirka 400 gæster.

Vandt rejse til 50.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce