Vandbærer med kenderblik


Vandbærer med kenderblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

68-årig med seks maratonløb i skoene delte vand ud til de trængende på Flakhaven

- Nogle af kvinderne så altså ikke så godt ud...

68-årige Svend Ingemann Olsen udtaler sig med kendermine - ikke om de kvindelige løberes udseende, men om de løber-indtryk, han møder ved langbordet på Flakhaven.

- Jeg har selv løbet seks maratonløb , fire i Hamborg og to i København, så jeg ved godt, hvordan man skal se ud i hovedet efter 12 km. Og nogle af de kvinder på halvmaraton-distancen ser altså lidt for kvæstede ud, mener Svend Ingemann Olsen.

Han løb selv 50 km om ugen, da han var i topform, og mistænker altså nogle af halvmaraton-kvinderne for ikke at have trænet nok. Det er nu kun noget, han siger, da han bliver spurgt, for det er 16 år siden han stoppede med at løbe i Fjordager Idrætsforening.

Nu hygger han sig med de andre frivillige, går tur med den 14 år gamle gravhund Fie to gange om dagen - og bruges så resten af kræfterne hjemme i haven.

- Jeg løb en gang en helt løb ved siden af en mand i Hamborg Maraton. Jeg kendte ham ikke, men vi fulgtes ad hele vejen. Da vi krydsede målstregen faldt han pludselig om. Han døde kort efter, fortæller Svend, mens han bekymret kigger på en prustende tung løber, som er tæt på at have tilbagelagt 34 kilometer.

- Det får jo en til at tænke lidt...

Svend Ingemann Olsen og hans kone Borghild hjælper sammen andre frivillige fra Fjordager med at hælde vand op i 5000 hvide plastikkrus og sætte dem frem til trængende løbere på halv- og hel-maraton.

De fleste snupper en hurtig tår, smider bægerne fra sig og løber videre. Og jo flere, som kommer forbi, des længere bliver den hvide allé af plastikbægre ned ad gågaden.

Mens løberne ved indgangen til Vestergade mødes med blød, traditionel jazz med trækbasun og banjo, giver den enorme og sindsygt larmende trommerobot på Flakhaven måske en mere præcis beskrivelse af maratonfolkets sindsstilstand, hvor det må være noget af det nærmeste, man kommer musik fra helvede.

Allerede en lille kilometer senere er der imidlertid opmuntrende ord fra speakeren ved Mageløs og dér, hvor ruten svinger ned af Klaregade sørger to violinister og en klarinet for anderledes lyse toner.

Men her går det også ned af bakke - og der er mindre end otte kilometer tilbage.

Vandbærer med kenderblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce