Vagtchefen svæver over alt


Vagtchefen svæver over alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets vagtchef beslutter, hvornår noget er vigtigt at rykke ud til og hvornår det ikke er. Benhårdt, erkender Niels Erik Nymark

ODENSE: Når du ringer til politiet, fordi du har haft indbrud i dit hus, og politiet alligevel ikke dukker op få minutter senere, er det ud fra en benhård prioritering.

- Vi prioriterer benhårdt, for vi skal gøre det ud fra de ressourcer, vi nu en gang har.

Det erkender den 43-årige vagtchef Niels Erik Nymark hos Fyns Politi.

Han er dén, der svæver over det hele og træffer de svære beslutninger ud fra, hvad han vurderer er vigtigst.

- Vi får ofte henvendelser fra folk om spritbilister, der kører slingrende. Så tjekker vi indregistreringsnummeret og finder måske ud af, at der er tale om en ældre bilist. Ud fra erfaringen ved vi, at vedkommende måske slet ikke er fuld, men bare dårlig til at køre bil, siger Niels Erik Nymark.

Overblikket bevares

Han er øverste chef i vagtcentralen på politigården, hvor hele Fyns Politis indsats bliver koordineret lige fra Bogense til Bagenkop og Nyborg til Middelfart.

Han deler vagten 365 dage om året sammen med en lille halv snes kolleger.

Derudover er der fire-fem-seks vagthavende på job samtidig, og det er dem, der har kontakt til både borgere og de kolleger, der sidder i patruljevognene ud på hele Fyn.

- Det er vigtigt at svæve over vandene. Der er ingen pauser i løbet af en vagt, og man er "på" hele tiden, siger Niels Erik Nymark.

Tager ikke telefonen

Telefoner kimer om ørerne på ham, og indimellem ringer en særlig mobiltelefon - pressetelefonen, som den hedder - fra medierne, der skal høre, hvad der har været af opgaver for politiet de seneste timer.

- Jeg prøver at holde mig fri af telefonen, for hvis jeg taler, og der pludselig sker noget, kan jeg miste overblikket. Derfor lader jeg oftest de andre tage telefonen, erkender Niels Erik Nymark.

Har har siddet som vagtchef i et års tid, men har også erfaring fra Odense Politi, ni år i Svendborg Politi, seks års undervisning på Politiskolen i København og endelig et halvt års undervisning på politiskolen i Grønland.

Treholdsskift

Jobbet byder på vagter døgnet rundt.

- Treholdsskift er ikke sundt, og man skal helst undgå nattevagterne. Min familie siger, at hvis jeg er på nattevagt over en weekend, tager de i sommerhus. Så kan jeg bare komme hjem og sove uden at blive forstyrret.

I lørdags kom han først af sted fra sin nattevagt ved 11-tiden om formiddagen, og klokken 22.30 lørdag aften var han tilbage på en ny vagt.

Men selv om vagterne kan være hårde, og der træffes afgørende beslutninger, der berører mange borgere, tager han det ikke med hjem til familien med kone og tre børn på Sydfyn.

- Aldrig. Og hvis jeg cykler de 55 kilometer hjem, får jeg det ud af hovedet undervejs, smiler Niels Erik Nymark, mens han i et kort og roligt øjeblik taler med en kollega om valg af ny racercykel.

Vagtchefen svæver over alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce