Værksteder bliver i Badstuen

Der er altid masser af aktivitet i Badstuens metalværksted. Det slås snart sammen med træværkstedet, der har ligget et andet sted i huset.
Foto: John Fredy

Værksteder bliver i Badstuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen er blevet enig med Badstuens nye ejer Henriette Hørlücks Skole om at fortsætte med at have metal- og træværksted i kælderen

ODENSE: Der spilles op til afdansningsbal lørdag den 30. august på Badstuen.

Den dag lukker bymidtens aktivitetshus gennem 36 år, og fra mandag den 3. november er de fleste af husets aktiviteter en del af Kulturmaskinen.

Det er dog ikke alle værksteder, der flytter fra Østre Stationsvej til Pakhuset ved Brandts.

Ifølge daglig leder på Badstuen, Alan Askvig, er Odense Kommune og Henriette Hørlücks Skole, der rykker ind i den gamle badstue-bygning, blevet enige om, at såvel træ- som metalværkstedet forbliver i ejendommens kælder.
Træværkstedet.
Træværkstedet.
Foto: John Fredy

Umulig flytning

- Det har vist sig, at være umuligt at flytte de såkaldt tunge værksteder til Pakhuset, hvor Badstuens andre aktiviteter samles under samme tag som Internationalt Hus og Studenterhuset, fortæller Peder Bach, Kulturmaskinens chef.

Han tilføjer, at en flytning af værkstederne vil koste cirka fem millioner kroner.

Værkstedernes maskiner er så tunge, at flytning af dem vil kræve en kostbar fundamentering og særlige miljøforanstaltninger, hvad støjsikring og udsugning angår.

Uafhængig af skoledrift

- Vi er glade for, at Henriette Hørlücks Skole giver os mulighed for at bruge kælderen i de kommende år, og at det bliver muligt, at værkstederne kan fungere uafhængig af skoledriften, siger Alan Askvig.

Der sker dog en flytning af træværkstedets faciliteter nede i kælderen til metalværkstedet - de samles dermed i et og samme rum - en manøvre der koster kommunen 300.000 kroner.

Værkstederne har til dagligt besøg af et sted mellem 10 og 20 brugere og får en fastansat afdelingleder.

Forgæves på udkik

- Vi har været på udkik mange steder i byen, for at finde alternative muligheder til indretning af værkstederne, som enhver borger skal have mulighed for at bruge. Vi har også kikket forgæves ved havnen.

Badstuen skal forvandles til en international skole.

Værksteder bliver i Badstuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce