Vær stolt af byens borgmester


Vær stolt af byens borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EFTERHÅNDEN er der en del, der har ytret sig om borgmester Anker Boyes bestyrelsesposter, som nogle synes er for mange og nogle også, at de er for langt fra Odense.

JEG vil godt minde om, at vi har en borgmester, som har formået at blive KL-formand. For første gang i Odenses historie formåede han at få den højeste kommunalpolitiske post i landet. Efter seneste valg blev det den næsthøjeste post, som næstformand.

Med den post i KL følger der en række bestyrelsesposter, som Anker Boye har påtaget sig. Med bestyrelsesposter følger at man bliver kendt af mange af de mennesker, der arbejder i og omkring bestyrelsesposter af alle slags.

Enhver der har prøvet at påtage sig et tillidshverv, det være sig som tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, som bestyrelsesmedlem i børnehavens brugerbestyrelse eller en plads i idrætsforeningens aktivitetsudvalg, vil vide, at blot én post fører tilbud om mere arbejde og flere poster med sig.

DERFOR vil man ofte se de samme ansigter gå igen, både i det lokale foreningsliv og i det overordnede landspolitiske liv.

Man arbejder bedst med mennesker, man kender eller som minimum kender noget til, og især på betroede poster vil man naturligt foretrække mennesker med den erfaring, som Anker Boye efterhånden har bygget op.

INGEN mennesker er perfekte. Ingen overkommer alt. Men i tilfældet Anker Boye er det en realitet, at han i sin egenskab af borgmester meget sjældent melder fra til lokale opgaver.

Han er utrolig flittig til at møde op til alle de forskellige arrangementer, som han overhovedet kan nå, store som små.

JEG er klar over, at jeg nu inviterer til at få et fur for noget nær nepotisme. Det er jo meget uhørt som dansker, som politiker, og som odenseaner især, at rose et menneske i fuld offentlighed, som man har en nær relation til.

MEN omvendt så er jeg som 1. viceborgmester så tæt på borgmesteren Anker Boye i både byrådssammenhæng, partipolitisk sammenhæng og repræsentativt for byen, at jeg nok er et af de mennesker, der ved mest om, hvor engageret han rent faktisk er i sin bys ve og vel.

EN af mine opgaver som 1. viceborgmester er at tage over, når han må melde afbud, og virkeligheden er den, at det ikke er dén type opgaver der får min kalender til at flyde over.

HVIS vi odenseanere mener noget med, at Odense skal blive en endnu bedre by, så må vi da starte med at anerkende og måske ligefrem være lidt stolte af de odenseanske erhvervsdrivende, de kunstneriske, sportslige, forskende, og endda også de politiske spydspidser, vi har.

VI burde være stolte af, at vi har den borgmester i byens historie, som er nået højest i det politiske hierarki, og som der er mest rift om fra hele landet

AT lade smålighed stortrives har mig bekendt aldrig ført til den storhed, mange drømmer om for Odense by.

Niels Th. Nielsen (S), Enggårdsvej 14, Odense, er 1. viceborgmester i Odense

Vær stolt af byens borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce