V-rådmand: Lettest at integrere dem, der ligner os mest

Byråds- og regionsrådsmedlem Bo Libergren (V) mener, at kristne asylsøgere er at foretrække frem for muslimske. Rådmand i Odense, Jane Jegind, der på billedet ses i byrådssalen sammen med Bo Libergren, er enig så langt, at hun mener, det er lettere at integrere folk, "der minder mere om os selv både på det kulturelle og det religiøse".
Foto: Robert Wengler

V-rådmand: Lettest at integrere dem, der ligner os mest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jane Jegind (V), rådmand for by- og kultur i Odenses mener, at religion og kultur betyder noget for integrationen.

Venstres medlem af byrådet i Odense og regionsrådet i Region Syddanmark, Bo Libergren, er tirsdag aften på dr.dk ude med en melding om, at han foretrækker kristne asylansøgere frem for muslimske. Et synpunkt han også gav udtryk for til Fyens.dk tilbage i september.

- Jeg synes jo, at det vil være bedre, hvis det var kvinder og børn, og meget gerne kristne. At vi prioriterede dem, der var reelt forfulgte, frem for den her massive indvandring af en gruppe, som vi notorisk ved, at vi har svært ved at integrere, siger han blandt andet til dr.dk og følger op med udtalelsen:

- Jeg tænker her på flertalsbefolkningen fra de mellemøstlige lande, altså mellemøstlige muslimer. Vi ved, at det er dem, der topper i kriminalitets-statistikkerne, og det er dem, der topper statistikkerne over dem, der ikke kan forsørge sig selv.

Rådmand for by- og kultur i Odenses byråd, Jane Jegind (V), er enig et stykke hen ad vejen, siger hun til Fyens.dk. Hun mener også, at det er lettere at integrere de, der "kulturelt og religiøst ligner os mest".

- Bo (Libergren, red.) kan nogle gange godt udtrykke sig lidt bombastisk. Men jeg må også konstatere, at vi har større udfordringer med at integrere folk, der kulturelt og religiøst ligger langt fra os. Og i forhold til at få integrationen til at lykkes, har vi haft større held med de, der minder mere om os selv både på det kulturelle og det religiøse, siger hun.

Jane Jegind mener dog ikke, man generelt kan afvise alle muslimske asylansøgere.

- Det handler ikke om, hvorvidt det er en 10-årig muslimsk pige eller en 10-årig kristen pige. Men jeg kan også bare konstatere, at når jeg kigger ud over Europa, så er det primært unge mænd fra Mellemøsten, der banker på vores døre. Dem, som burde stå klar i nærområder til at vende tilbage for at genopbygge deres land, når den tid kommer, siger hun og tilføjer:

- Hvis vi i højere grad kunne tage nogle af de svageste - især kvinder og børn - og også nogle af dem, der hurtigere kan føle sig hjemme i vores land, så er det klart at foretrække.

Over for dr.dk afviser Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth, tanken om at gøre forskel på asylansøgere ud fra religion.

- Jeg synes ikke, at det er nogen god ide. Vi skal ikke gå ind og lave racediskrimination, siger han.

V-rådmand: Lettest at integrere dem, der ligner os mest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce