Lars Chr. Lilleholt, sad i byrådet med Anker Boye i godt 20 år. Han havde ikke ventet, at Boye trak sig

[b]Odense: [/b]Godt 20 år har de siddet i byrådet sammen. Ofte til forhandlinger om store sager.

Men selv om Venstre-ministeren Lars Chr. Lilleholt har en veludviklet næse for politisk taktik og analyse, havde han ikke set Anker Boyes afgang komme.

- Det overrasker mig, at Anker Boye trækker sig nu. Det havde jeg ikke forestillet mig, siger Lars Chr. Lilleholt, der fredag talte ved et møde i Odense Journalistforening på Hotel Cabinn i Odense.

Han afslørede på mødet, at han endda var så sikker i sin sag på, at Anker Boye ville genopstille, at han for et par måneder siden væddede med en tv-journalist om det.

- Jeg må erkende i dag, at jeg tabte, lød det med et smil fra Lilleholt.

De næste år afgørende

- Hvordan tror du, Anker Boyes eftermæle bliver?

- Det afhænger meget af, hvem du spørger. Nogle vil huske ham for det gode, andre vil huske ham for Tina Turner-sagen, den store telefonregning og de mange bestyrelsesposter.

- Hans eftermæle vil i høj grad afhænge af, hvordan det går med de store projekter, der er sat i gang i hans tid i de senere år. Hele byomdannelsen, letbanen og antallet af arbejdspladser. Hvis det falder godt ud, bliver hans eftermæle godt, hvis ikke bliver det dårligt.

Øger Jeginds chancer

- Hvordan har han været som samarbejdspartner?

- Man må sige, at han især her de senere år har taget politiske beslutninger, som har krævet stort mod. Jeg har altid haft stor respekt for hans arbejde og hans måde at være politiker på. Man har kunnet lave aftaler med ham og forhandlet i fortrolige rum, men jeg er da ikke ked af, at han trækker sig. Jeg tror, det vil øge Jane Jeginds chancer for at blive borgmester efter næste valg, mener Lars Chr. Lilleholt.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.