Utroværdige forklaringer: 26-årig mand idømt flere års fængsel for narkohandel

Forsvarer Michael Juul Eriksen mente kun, hans klient kunne dømmes for 35-40 kg hash, men den 26-årige blev straffet for handel med de 65 kg hash, han var anklaget for. Foto: Katrine Becher Damkjær

Utroværdige forklaringer: 26-årig mand idømt flere års fængsel for narkohandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mand fra Vollsmose er fredag blevet straffet med fængsel i to år og tre måneder for organiseret hashhandel. Den dømte, der af anklagemyndigheden anses for at være bagmand, nægtede sig skyldig og overvejer nu sammen med sin forsvarer, om sagen skal ankes.

Den 26-årige Maher Zouheir Daabas er fredag blevet straffet med to år og tre måneders fængsel for organiseret handel med 65,6 kg hash og 1,5 kg skunk.

Han nægtede sig skyldig, men Retten i Odense troede ikke på ham.

- Tiltalte har været præget af dårlig hukommelse og vævende forklaringer, der efter rettens opfattelse ikke har været troværdige .

Sådan sagde retsformand Kirsten Mathiesen, efter hun havde afsagt rettens dom.

Maher Zouheir Daabas, som er fra Vollsmose, blev dømt for - i tæt samarbejde med en anden mand, der tidligere har fået samme straf - at have handlet med hash fra december 2016 til midten af januar 2018.

I forvejen er en række "mindre fisk" som for eksempel chauffører og personer, der har opbevaret hash og gjort den salgsklar i mindre portioner, allerede dømt. Der venter fortsat flere retssager mod andre involverede.

Under domsafsigelsen var tilhørerpladserne fyldt med venner og familiemedlemmer. Blandt andet flere ledende og centrale medlemmer af Black Army, som også har efternavnet Daabas.

Derudover var også andre med relation til den nu nedlagte bandegruppering til stede, og var sagen ført for halvandet eller to år siden, havde der formentlig været både metaldetektor og flere betjente end de to, som fulgte den varetægtsfængslede 26-årige under sagen.

- Sjovt nok altid til stede

I forhold til at dømme Maher Zouheir Daabas lagde retten vægt på beviserne fra politiets omfattende efterforskning.

De involverede i hashhandlen er blandt andet blevet skygget, fotograferet og videoovervåget, ligesom telefonsamtaler er blevet aflyttet, og der desuden er blevet sat aflytningsudstyr op i biler.

Endelig har politiet foretaget adskillige hemmelige ransagninger for at følge lagerbeholdningen og leverancer af hash, som er blevet opbevaret i et kælderum i Bolbro og i en lejlighed i det nordvestlige Odense.

Forsvarer Michael Juul Eriksen havde stillet spørgsmålstegn ved de manglende beviser på den 26-åriges indblanding i hashhandlen, og han betegnede flere af anklagemyndighedens bærende elementer i sagen som gætværk.

Retten var dog ikke i tvivl om den 26-åriges rolle.

- Der er ingen tvivl om, at tiltalte har haft en ledende rolle i en professionelt tilrettelagt organisation over lang tid.

- Tiltalte er sjovt nok altid til stede, sagde retsformanden om efterforskningens kortlægning af forløbet, inden hun fortsatte:

- Kan der være en ukendt tredjemand, der sidder i toppen? Det er der intet, der taler for.

Også dna-beviser, som knyttede manden til to poser med skunk, var med til at fælde ham.

Frifundet for vidnetrusler

Mens den dømte altså blev fundet skyldig i at have organiseret hashhandel i forening med andre, blev han frifundet for vidnetrusler. Ifølge anklagemyndigheden havde manden truet en anden mand, der modvilligt opbevarede hash for bagmændene på grund af en ubetalt narkogæld. Men denne mand, der er blevet straffet, havde svært ved at huske episoden, da han vidnede i retten, og domsmandsretten fandt beviserne utilstrækkelige.

Efter dommen bad anklager Klaus Lauridsen om, at den dømte skulle sidde varetægtsfængslet indtil afsoning. Det efterkom retten efter en protest fra forsvarer Michael Juul Eriksen, der kærede rettens beslutning. Den 26-årige har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen i januar.

Forsvareren udbad sig sammen med sin klient betænkningstid. De har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

Fyens Stiftstidende bringer navnet på personer, der straffes med et års ubetinget fængsel eller mere.

Utroværdige forklaringer: 26-årig mand idømt flere års fængsel for narkohandel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce