Amatørkulturen i Odense slår et slag for sig selv under titlen "De usynlige", når de lørdag den 21. marts parkerer deres camping vogn på Flakhaven

Blive blæst igennem af Big Band 5000 DK, nyd Kor Cecilias smukke sang og hør et par af Odenses lokale rappere. Du kan også være med til at male et stort maleri, overvære demonstrationer af blomsterbinding og keramik, og stikke hovedet ind i rådhuset hal, hvor elever fra Den Ny Kunstskole udstiller deres værker. Og det hele er ganske gratis.

Ovenstående er blot et lille udpluk af de aktiviteter, som de lokale amatørforeninger og aftenskoler står for til hverdag i Odense.

Det er netop denne "usynlige" kultur, der for en gangs skyld får spotlyset når AKKS - Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DOF - Dansk Oplysnings Forbund åbner for en formiddag, der skal fejre al den kultur, der spirer lige uden for dit vindue.

"De usynlige" er titlen på arrangementet, som er et samarbejdsprojekt mellem Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) og Dansk Oplysnings Forbund (DOF), der skal skabe lokal dialog på nye måder samt styrke og synliggøre det lokalt forankrede kunst- og kulturliv og dets mange kvaliteter.

- Håbet med "De usynlige" er på en sjov og positiv måde at skabe synlighed omkring amatørkulturen og de kulturelle foreninger, der sjældent får megen opmærksomhed, selvom de faktisk står får en meget stor del af alle kulturaktiviteter i Danmark, udtaler medarrangør og sekretariatsleder i AKKS Susan Fazakerley i en pressemeddelelse.

Arrangementet finder sted lørdag den 21. marts fra klokken 10-14.

"De usynlige" kan følges på www.deusynlige.dk, hvor der også findes et program. Ud over Odense får også Næstved og Herning besøg.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.