Usædvanligt kontorfællesskab

Det gamle posthus får nyt liv.
Foto: Birgitte Heiberg

Usædvanligt kontorfællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EventHouse og Sport Event er på vej ind i det gamle posthus. Det forventes også, at Odense Cityforening følger trop

ODENSE: Sport Event Fyn, EventHouse og Odense Cityforening rykker ind i det gamle posthus i Asylgade og Lille Gråbrødrestræde.

Kommunen har længe haft kik på den fine gamle kontorbygning i bymidten, og selv om fredningsmyndighederne har nedlagt forbud mod at etablere en ny hovedindgang mod Asylgade, så har man alligevel valgt at rykke ind her.

Sporten rykker først ind

Ejendommen er ved at blive ombygget og moderniseret, og Sport Event Fyn, med direktør Erik Mogensen i spidsen, bliver første lejere.

Sport Event Fyn har til huse på Bolbro gamle Skole og døjer med akut lokaleproblem og tilmed bor Odenses nye kulturkontor EventHouse på lånt tid i Det adelige Jomfrukloster, som kommunen har solgt til Realea A/S.

- Vi vil så hurtigt som muligt rykke ud herfra og ind i lokaler, vi kan betragte som vores egne, men det afhænger af, hvornår håndværkerne er færdige, fortæller eventchef Claus Chr. Koch, leder og koordinator af kontorfællesskabet, der på sigt også ventes at få plads til Odense Cityforening.

Derimod ser det ikke ud til, VisitOdense, byens turistkontor, rykker ind, som det var planen. Da der blev nedlagt forbud mod at ændre facaden, hastede man videre til plan 2.

EventHouse får indgang fra Lille Gråbrødrestræde og lejemålene fra den gamle, men moderniserede postgård.
Fakta
Kulturhuset EventHouse er en del af Odense Kommune, der som udgangspunkt skal sikre koordinering og udvikling af begivenheder, der kan profilere Odense og Fyn. Det kan ske på baggrund af eksisterende samt nye faglige miljøer og vækstlag inden for kultur og sport.

Turismen ind i pavillon

VisitOdenses publikumsbetjening forbliver indtil videre at være en del af Odense Rådhus - mod Vestergade. Men det foreslås flyttet få meter til "PlayHouse", en ny pavillon, der rejses på I. Vilhelm Werners Plads - bag rådhuset.

- Det er vigtigt, at vi finder en central og synlig adresse, hvor vi kan udvikle og opdatere modtagerfunktionen, siger Claus Chr. Koch.

På spørgsmålet om hvilken betydning fusion og flytning får for borgerne, svarer han, at "det får meget stor betydning. Når vi bor dør om dør, kan arbejdet i højere grad koordineres og styrkes.

- Jeg er overbevist om, at det kan registreres på de aktiviteter, vi står sammen om, siger han

Sagen om køb og brug af lejemål i den gamle postbygning er på Økonomiudvalgets dagsorden i morgen - og skal endelige vedtages i byrådet.

Fordeles på 488 kvm

EventHouse blev etableret i februar 2006 under borgmes-terforvaltningens domæne og er for nylig sammenlagt med VisitOdense, der nu hører under EventHouse.

Lejerne fordeles over flere etager og samarbejdspartnerne lejer sig ind i de 488 kvadratmeter store lokaliteter hos EventHouse, der er en kommunal institution - og lejerne selvejende institutioner.

Når parterne er rykket ind under samme tag, finder man ud af en ledelsesform.

- Der er i længere tid ført forhandlinger med cityforeningen, som vi har flere fælles interesser, og jeg ser frem til, at vi udvikler samarbejdet vi bl.a. har med bladet UpDate, siger Claus Chr. Koch.

Han mener indflytningen kan ske i starten af det nye år.

Usædvanligt kontorfællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce