Ungeboliger med havnebad i "baghaven"

Bag træet aner man lige logo fra Deloitte. Bilen drejer ned ad Tværkajen fra Havnegade. Alle ungeboligerne har altan. Nogle kan nyde sydsolen. Andre kan sætte sig ud og se på havnebassinet, der strækker sig mellem Englandskaj og Østre Kaj. Illustration: Creoarkitekter.dk

Ungeboliger med havnebad i "baghaven"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt hundrede ungdomsboliger er ved at blive bygget på hjørne ud til Havnegade. Tværkajen fuldt udbygget mod nord.

Der er nærmest havnebad og sauna i baghaven og fin udsigt over havnebassinet fra de nye ungdoms- og studieboliger, der er ved at blive bygget på det yderste hjørne af Tværkajen på Odense Havn. Når byggeriet her er færdigt, vil Tværkajen have et ubrudt forløb med bygninger på sin nordlige side - altså ud mod havnen og kun tre-fire blokke fra det nye gratis havnebad med tilhørende sauna.

Ungdoms- og studieboligerne indrettes i en forholdsvis prunkløs firkantet bygning i fire og seks etager. Stueetagen er designet til at kunne rumme kontorer, butik eller blot fællesarealer. Fra de øverste etager vil der ikke blot være en fin udsigt over havnen, men også over byen. Man skal ikke ret højt til vejrs i Odense for at kunne se vidt omkring.

Boligerne vil være klar om et års tid. Entreprenørfirmaet CG Jensen er netop gået i gang med at grave og fundere på området, der er nabo til revisionsfirmaet Deloitte.

Der skal være 105 boliger, og placeringen ligger i bunden af det sidste område på Odense Havn. Østre Kaj og Betonco-grunden bliver næste etape. Længere ude ad Østre Kaj er der allerede masser af aktiviteter, blandt andet Dok5000, ligesom der i netop dette område er renoveret en masse tidligere havnebygninger til andre formål. Det er Olav de Linde, som har aktiviteter her.

For et par dage siden meddelte kok og iværksætter Brian Matzen, at han starter restaurant helt ude i et tidligere træpakhus. Nærmere betegnet i svinget af Odense Havn, hvor kanalen nærmest begynder.

Vandudsigt og altaner

Det er CG Jensen og Fyns Erhvervsrevision, der er gået sammen om projektudviklingen på Odense Havn. Der skal udlejes eller sælges kvadratmeter i det nye hus. CG Jensens fynske søsterselskab Kissendrup A/S står for jord-, kloak- og betonarbejdet samt elementmontagen.

- Men de godt hundrede boliger giver også arbejde til CG Jensens byggeridivision, oplyser kommunikationschef Stine Monrad Kollerup fra CG Jensen.

Vandudsigten vil både kunne nydes fra lejlighederne og fra de altaner, som er tegnet ind i projektet. Dermed giver beliggenheden et strejf af luksus. Og hvis man ikke har udsigt til havnen, er man til gengæld begunstiget af sydvendte vinduer med masser af lys.

Med de nye ungeboliger vil der snart være rigtig mange tilbud til de studerende. Både dem, der går på for eksempel SDU eller læser på havnecampus. Her er der tusinder af studiepladser, og det er et godt argument for at bygge kollegier og ungdomsboliger.

Ungeboliger med havnebad i "baghaven"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce