En gruppe unge med udenlandsk baggrund har flere gange forsøgt at lokke penge ud af folk mod til gengæld at overføre penge tilbage med falsk Mobilepay. Det blev igen forsøgt fredag aften, men offeret fattede mistanke.

En ældre mand fattede fredag aften mistanke og kontaktede politiet, da en flok unge mennesker ville forsøge at snyde ham for penge.

For fremgangsmåden, de unge med anden etnisk baggrund end dansk forsøgte sig med, var ikke første gang den seneste tid i Odense, og faktisk havde den ældre mand læst om tricket i avisen.

Så mens de unge ville have den ældre mand til at hæve penge til dem mod til gengæld at overføre det samme beløb via Mobilepay - som i tidligere tilfælde har vist sig at tilhøre en helt anden - ringede han i stedet til politiet.

Episoden skete fredag klokken 18.13 ved Danske Banks udendørs hæveautomat ved Rosengårdcentret i Odense.

Politiet kom hurtigt til stedet og fandt da også en gruppe på fire-fem stykker, som dog ikke helt passede på den ældre mands signalement af gerningsmændene.

Derfor nøjedes politiet med at tage en snak med de unge og notere deres navne til efterforskningen.

Natten til i søndags blev en 20-årig mand presset af en gruppe somaliere til at hæve penge, der i bytte overførte penge fra en stjålet Mobilepay-konto.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør