Mandag får offentligheden et svar på, hvad der gik galt, da Odense Kommunes socialrådgivere i juni blev bedt om at lukke hver femte sag om udsatte børn - angiveligt med det primære formål at spare penge.

Odense Kommune præsenterer mandag klokken 14 den eksterne undersøgelse, som advokatfirmaet Kromann Reumert og revisionsfirmaet BDO har lavet.

Undersøgelsen skal afdække forløbet, da kommunens socialrådgivere før sommerferien af ledelsen i kommunens Familie- og Velfærdsafdeling i en mail blev bedt om at lukke 20 procent af sagerne om udsatte børn og unge. Det skete angiveligt for at spare penge - selvom det er ulovligt at lukke sagerne med den begrundelse.

Undersøgelsen af spareøvelsen - som har kostet kommunen omkring 500.000 kroner - blev sat i gang af børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R), som standsede alle lukninger af børnesagerne.

Ombudsmanden gik ind i sagen

- Det er ingen hemmelighed, at vi i disse år oplever et pres på økonomien, og derfor skal vi være meget opmærksomme på, at vi bruger vores ressourcer, så de kommer flest mulige børn til gavn. Men der må ikke herske tvivl om, at der skal tages udgangspunkt i individuelle, faglige vurderinger, sagde rådmanden i en pressemeddelelse 27. august.

Undersøgelsen, som præsenteres i dag, vil blive brugt i forbindelse med Odense Kommunes udtalelse til Folketingets Ombudsmand, som gik ind i sagen for at få undersøgt, om kommunen har brudt loven.

- Det har været klart ulovligt

Det er ikke tilladt at lukke sager om udsatte borgere alene for at spare penge. Men det var, hvad kommunen forsøgte, mener Anne Jørgensen, som er formand for socialrådgiverne i Region Syddanmark.

- Jeg tror, den (undersøgelsen, red.) vil fastslå, at det har været klart ulovligt, at man alene på grund af økonomi laver besparelser på eksisterende foranstaltninger til børn og familier, siger Anne Jørgensen til DR Fyn.

Fyens.dk dækker fremlæggelsen af undersøgelsen af kommunen senere mandag.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
9
Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

10
Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense