Underskrifter skal redde siloer

Mira kæmper for at bevare de gamle siloer på Odense Havn. Nils Svalebøg

Underskrifter skal redde siloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar har sat gang i underskriftsindsamling, som i løbet af pinsen er vokset med mere end 100 underskrifter om dagen.

Først skrev ægteparret Mira Erik og Silas Eriksen et debatindlæg, som de også udgav som klumme, og nu har de startet en underskriftsindsamling mod nedrivningen af siloerne på den inderste havnemole på Odense Havn - også kaldet Siloøen. En indsamling, der i løbet af de første syv dage har fået mere end 100 underskrifter om dagen. Interessen om begge dele har været voldsomt overvældende, fortæller Mira Erik:

- Vi forstår godt, at politikerne har mange beslutninger at skulle tage og mange regler at sætte sig ind i, men på den anden side kan tingene også gå for stærkt. Det handler om at huske at bevare samtidig med, at man udvikler, og det er derfor, jeg for længe siden udviklede hashtagget #bygbyenbevarodense, siger Mira Erik.

Underskiftsindsamling
Underskiftsindsamlingen mod siloernes nedrivning på Siloøen blev åbnet op til pinse.I løbet af syv dage er der kommet godt 100 underskrifter pr. dag - i skrivende stund 723.

Bag indsamlingen står Mira Erik, der har læst statskundskab og arbejder med kultur, og hendes mand, Silas Eriksen, der er bygningskonstruktør.
Mira kæmper for at bevare de gamle siloer på Odense Havn. Nils Svalebøg
Mira kæmper for at bevare de gamle siloer på Odense Havn. Nils Svalebøg

Odense uden Nedergade

Ifølge Mira Erik handler bevaringen af siloerne ikke om for enhver pris at bevare det, hun kalder "gammelt lort", men om at tænke kreativt og intelligent - som det i sin tid skete med Brandts Klædefabrik - inden man visker historien ud.

- Jeg tror også, det er derfor, så mange skriver under og kommenterer på vores indlæg, fordi vi i det kommer med bud på, hvad der kunne komme i stedet. De fleste af os er jo ikke sådan indrettede, at vi af os selv kan se det. Men det kan arkitekter - de formidler drømme, siger hun, som påpeger, at selv om et nyt imponerende byggeri også kan have samme effekt, har det ikke den historie, siloerne for eksempel repræsenterer:

- Prøv at forestil dig et Odense uden Nedergade og den sjæl, der ligger i tidligere tiders byggeri. En by skal altid frygte ikke at have kanter, for så er der ikke noget spændende at komme efter, siger hun.

Radikal underskriver

En af dem, der har skrevet under på underskriftsindsamlingen, er Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R). Hendes bevæggrund er, at Odense risikerer at gøre kommende generationer historieløse, når byen har for travlt med at fjerne historiske ejendomme, som det er sket siden Industripalæet blev revet ned for 30 år siden.

- Jeg vil undersøge, om der politisk er mulighed for at bremse beslutningen om nedrivning af siloerne. Det bør være sådan, at vi politikere i højere grad lytter til den faglige bedømmelse, der bliver spurgt til råds - i dette tilfælde kulturarvschefen fra Odense Bys Museer - så der bliver tale om dispensation i særlige tilfælde frem for det modsatte, siger hun.

Susanne Crawley Larsen har tidligere talt for ansættelsen af en stadsarkitekt, og beslutningen om at nedrive siloerne er efter hendes mening et godt eksempel på, at stillingen burde opfindes og besættes:

- Vi politikere er jo cand.polit.'er og politimænd og alt muligt andet, og vi kan ikke vide alt, derfor er vi nødt til at have en fagkundskab at læne os op ad, siger hun.

Underskriftsindsamlingen kan ses her

Underskrifter skal redde siloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce