Beboere i den trafikplagede gade vil råbe de ansvarlige politikere op med en underskriftsindsamling.

Fra mandag morgen er antallet af busser i den forvejen trafikbelastede Frederiksgade øget med yderligere 65 busser om dagen, og for mange beboere i gaden er det den berømte dråbe, der har fået bægeret til at flyde over.

Odenses politikere må gribe ind nu, kræver de. Og en gruppe beboere er derfor gået i gang med at indsamle underskrifter i protest mod den trafikale situation.

Gitte Hermansen, der har oprettet Facebook-protestsiden "Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade, siger om initiativet.

- Vi kræver politisk handling. Hvis ikke der sker noget nu, så venter vi bare på, at en eller anden bliver slået ihjel hernede.

Ifølge Gitte Hermansen bliver der indsamlet underskrifter både hos beboerne i gaden, men initiativgruppen vil i det omfang, det er muligt, også stå klar til at modtage underskrifter fra cyklister og fodgængere.

For trafiksikkerheden angår ikke kun de, der bor i Frederiksgade, men også de mange, der færdes i gaden på cykel eller til fods, understreger Gitte Hermensen.

- Jeg har lige været nede ved busstoppestedet, hvor jeg mødte to, som bor andre steder i byen. De skrev begge under, siger hun.

Planen er, at de utilfredse beboere den 9. marts klokken 13 vil aflevere de underskrifter, de har samlet, til By- og Kulturforvaltningen, som har ansvaret for trafikafviklingen i byen.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes