Udvist terrordømt fra Vollsmose: Han må blive i Danmark

Det daværende Odense Politi slog sammen med politiets særlige aktionsstyrke og Poliets Efterretningstjeneste til i en storstilet aktion i september 2006 mod en lang række adresser i blandt andet Vollsmose i det, der blev kendt som terrorsagen fra Vollsmose. Arkivfoto: John Fredy

Udvist terrordømt fra Vollsmose: Han må blive i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ahmad Khaldhahi blev i 2008 idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for altid, men det kan han ikke, fordi han risikerer dødsstraf i sit hjemland. Nu kan han i dagtimerne frit spadsere rundt i det danske samfund.

Den terrordømte Ahmad Khaldhahi fra Vollsmose skulle have været sendt ud af Danmark på en enkeltbillet til Irak, men efter at have udstået sin straf i det, der i nullerne var Danmarkshistoriens største terrorsag fra Vollsmose, lever han nu på tålt ophold.

Det skriver tv2.dk.

I 2008 blev Ahmad Khaldhahi idømt 12 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig i den sag, som blev kendt som terrorsagen fra Vollsmose. Han havde sammen med Mohammad Zaher og den danske konvertit Abdallah Andersen gjort sig skyldig i forsøg på terror, blandt andet ved at have haft til hensigt og forsøgt at fremstille en bombe, som skulle bringes til sprængning ved Folketinget, Jyllands-Posten, Rådhuspladsen i København eller et ikke nærmere angivet sted.

Efter nu at have afsonet sin straf skulle han have været sendt tilbage til sit hjemland Irak, men tv2.dk skriver, at ifølge Flygtningenævnet kan det ikke ske, fordi han risikerer dødsstraf, tortur, umenneskelig eller nedværdigende behandling- eller straf i sit hjemland. Derfor kan han ikke sendes hjem med tvang eller til andre lande, som vil kunne finde på at sende ham videre til Irak.

Terrorsagen fra Vollsmose
Den fynske terrorsag begyndte den 5. september 2006, hvor ni mennesker blev anholdt i Vollsmose og flere andre steder i Odense, og syv af dem sigtet for forsøg på terror.

Alle syv blev varetægtsfængslet, heraf flere i isolation i månedsvis.

Præcis et år senere begyndte den tre måneder lange retssag i Østre Landsret, hvor der faldt dom over tre ud af fire tiltalte i november 2007. Den sidste blev frikendt.

Højesteret skærpede i april 2008 straffene for de tre, således at Ahmad Khaldhahi blev idømt 12 års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig, Mohammad Zaher 12 års fængsel og den danske konvertit Abdallah Andersen fem års fængsel.

Potentielt sikkerhedsproblem

I stedet skal han leve på tålt ophold i Danmark, og det skal ske ved Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast. Her kan han ligesom de øvrige beboere komme og gå på centret, og dermed vil den terrordømte kunne færdes ude blandt almindelige borgere. Han vil dog være underlagt en opholdspligt, som betyder, at han skal bo og overnatte på centret, men i princippet skal han ikke være til stede i dagtimerne.

- Jeg er ærgerlig og irriteret over, at vi ikke kan smide ham ud af Danmark. Og jeg håber, at politiet og PET holder et ekstra øje med ham, siger Preben Bang Henriksen, retsordfører for Venstre til TV 2.

Også hans kollega i retsudvalget, tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) mener ifølge tv-stationen, det vil være til alles bedste, at Ahmad Khaldhahi forlader Danmark, fordi han stadig er et potentielt sikkerhedsproblem og terrorsagen fra Vollsmose er en af de alvorligste terrorsager, vi har haft i Danmark.

- Allah er stor

Ahmad Khaldhahi blev i september 2006 sammen med en halv snes øvrige personer anholdt under en storstilet politiaktion i Odense-bydelen. Her fandt politiet blandt andet en plasticpose på altanen med fem kilo metalsplinter, som kunne anvendes i en bombe. En anden af de terrordømte havde en glas stående på badeværelset med det ekstremt eksplosive TATP, også kaldet Satans Moder, og som kunne have lagt hele boligkareen ned, hvis det var eksploderet.

Der blev også fundet bombemanualer og videosekvenser om, hvordan man fremstiller dødsensfarlige bomber med gasflasker og kunstgødning.

Da Ahmad Khaldhahi i 2008 fik sin dom i Højesteret råbte han på arabisk: "Må Allah lade de hellige krigere sejre. Allah er stor. Død over Amerika. Vi vil vise jer - Allahs fjender - hvad vi kan. Vi vil vise jer, hvad vi kan. Allah er stor. Må Allah bekæmpe jer.".

Mens Ahmad Khaldhahi fik skærpet sin straf i Højesteret til 12 års fængsel og udvisning for altid fik Mohammad Zaher forhøjet sin straf til 12 års fængsel, mens den danske konvertit fra Vollsmose, Abdallah Andersen, slap med fem års fængsel. En fjerde tiltalt blev frifundet.

Udvist terrordømt fra Vollsmose: Han må blive i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce