Forældre oprørt over konsekvenser af pædagogstrejke
Christian er mongol og glad for at gå i skole. Men i den her uge er han blevet sendt hjem fra Nørrebjergskolen på grund af pædagogstrejken.

Skolen er en specialskole for udviklingshæmmede og børn i alderen 5 til 18 år med svære indlærings-vanskeligheder, men Christians mor, Susanne Larsen, forstår ikke, hvorfor Christian og andre børn skal holdes hjemme.

Forstår det ikke

- Jeg er oprørt over, at udviklingshæmmede børn udelukkes fra at komme i skole på grund af pædagogstrejken. Der er tre lærere tilknyttet hver klasse, hvor der typisk går 14 børn. Og der er ikke ret mange multihandicappede på skolen - og ingen i Christians klasse - så jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det er nødvendigt at sende fire elever hjem hver uge. Så overbelastede er lærerne altså heller ikke, siger hun.

Susanne Larsen synes i stedet, skolen burde prioritere og oplyse forældrene om, hvilke fag, der kan gennemføres, og hvilke der må aflyses. Men at holde børn fra at komme i skole, kalder hun "uacceptabelt".

Pædagogerne på skolen hjælper til i fag som gymnastik og svømning, og indgår desuden som en integreret del af undervisningen. Derudover står de for skolens SFO, som er lukket under konflikten. Der går omkring 170 børn på skolen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra skolens leder Berit Plotnikof eller andre fra ledelsen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Pædagogmedhjælpere føler sig nedgjort

Se ud over jeres egen lille næsetip

Se ud over jeres egen lille næsetip

BUPL-strejken