Kalle og Jenny er begge udviklingshæmmede og kærester. Sammen med deres band Bali fik de lov til at dele en stor drøm om at spille foran et stort publikum til Torsdagskoncert i Kongens Have.

28-årige Kalle Carlsson og 27-årige Jenny Schultz er begge to udviklingshæmmede, kærester og spiller musik i det samme band. Torsdag aften gik en stor drøm i opfyldelse for dem begge, da de sammen med deres band fik lov til at optræde til Torsdagskoncert i Kongens Have. 

- Det var kæmpe stort at få lov til at spille foran så mange mennesker. Jeg har selv deltaget som publikum til Torsdagskoncerter i ni år, og jeg har altid drømt, at jeg gerne ville stå på scenen, men jeg vidste godt, at det var urealistisk. Heldigvis fik vi den her mulighed, og det har været min bedste oplevelse nogensinde, fortæller Kalle Carlsson, som spiller ukulele for bandet Bali. 

Kalle Carlsson lider af Aspergers syndrom, men det gør ikke noget, når resten af medlemmerne i bandet også er udviklingshæmmede. Bandet har knyttet de ni deltagere sammen på kryds og tværs på trods af forskellig alder og interesser. 

Især for Kalle Carlsson og kæresten Jenny Schultz har bandet givet dem en særlig tilknytning til hinanden. 

- Eksempelvis i dag var jeg virkelig nervøs, da vi trådte ud på scenen. Men så kiggede jeg bare på Kalle, og det fik mig bare til at slappe. Bare det, at han er i nærheden af mig, gør mig tryg, siger Jenny Schultz, som er sanger for bandet og er fem procent udviklingshæmmet. 

Musikbandet Bali er et musikprojekt for psykisk udviklingshæmmede. Det blev startet i 2001 som et selvstændigt kulturprojekt under Odense Kommune. Torsdag aften var de ikke færre end ni bandmedlemmer på scenen. Mange af sangene handler om, hvordan det er befinde sig i en hverdag som udviklingshæmmet. 

- Der er slet ingen tvivl om, hvilken af vores sange der er min yndlingssang. Den hedder "Born to be special". Den minder mig om, at jeg er speciel på en god måde. Når vi spiller den, bliver jeg så glad, siger Jenny Schultz, der har været medlem af bandet i tre år. 

- Det er også noget, som jeg synes, at vi er gode til. Vi kigger på os selv, og så skriver vi sange ud fra det, siger Kalle Carlsson. 

Ud over at være et band, så bruger medlemmerne også hinanden til at snakke ud om problemer. 

- Vi har en god forståelse for hinanden, fordi vi alle sammen står næsten samme sted. Vi er gode til at snakke med hinanden, om hvordan vi løser tingene. Både musikken og sygdommen binder os sammen, siger Kalle Carlsson. 

 

  • Af: