Lysløbet er en del af fejringen i anledning af 150-året for udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense.

Det var en sand fuldtræffer, at H.C. Andersen Marathon tidligere på efteråret besluttede at arrangere et motionsløb i anledning af udnævnelsen af H.C. Andersen som æresborger i Odense.

For Lysløbet, som løbet hedder, blev på bare en god uges tid nemlig udsolgt, fordi alle 1000 startnumre blev revet væk - 750 til løb og 250 til gående.

Med pandelamper og knæklys vil både løbere og gående bidrage til den lysfest med juleudsmykning, levende lys og fakler, som finder sted på onsdag den 6. december. Deltagerne vil komme rundt i byen efter mørkets frembrud med start og mål på Klingenberg i centrum af Odense. Løberne har én rute på fem kilometer og de gående en anden rute på tre kilometer, og når de kommer i mål venter der varm kakao og et varmt tæppe.

Derfra opfordres alle deltagerne til at gå til Sortebrødre Torv, hvor aftenens arrangement sluttes af med fyrværkeri.

Allerede inden starten har den internationalt anerkendte kunstner Bruce Munro vist sin lysinstallation Field of Light i Eventyrhaven, og klokken 18.30 sendes løberne af sted og klokken 18.40 de gående.

Arrangørerne håber og beder om, at trafikanterne har ekstra tålmodighed, da nogle gader i byens centrum bliver berørt af arrangementet. Det gælder blandt andet Hunderupvej mellem Filosofgangen og Nonnebakken, og Filosofgangen og Munke Mose. Også trafikken i Jernbanegade og Nørregade bliver berørt, og her vil politihjemmeværnet være på plads til at dirigere trafikanterne.

Der vil være omklædning og bad i svømmehallen på Klosterbakken, og på Klingenberg vil der være toiletter og overvåget garderobe.

Ifølge løbsleder Torben Simonsen er det uvist, om Lysløbet vender tilbage næste år.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør