Udsolgt TED x Odense satser på Odeon igen til næste år

Sportspsykolog og mentaltræner Janne Mortensen var på scenen, da avisen kiggede forbi TED X Odense. Hun fortalte blandt andet om, hvad det er, som gør, at nogen bliver så gode, og hvordan hun selv har arbejdet med det mentale hos sportsfolk i topklasse. Foto: Rune H. Blichfeldt

Udsolgt TED x Odense satser på Odeon igen til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med 1000 solgte billetter kan TED X Odense, der fandt sted lørdag, glæde sig over nu at være landets største TED X-begivenhed.

Det var en tilfreds Steffie Limère, belgier med bopæl i Odense og en af hovedarrangørerne af TED X Odense, der lørdag ud på eftermiddagen kunne gøre foreløbig status over dette års udgave af det tiltagende populære live-fortællerformat.

TED Talks-konceptet, som TED X er en del af, har i de senere år har vundet frem verden over - også i Odense, hvor begivenheden i år afholdes for sjette gang.

- Der er solgt 1000 billetter, og dermed kan vi melde udsolgt og glæde os over, at vi nu er Danmarks største TED X-arrangement, lød det fra Steffie Limére, da avisen lokkede hende udenfor til en hurtig kommentar under showet.

I år foregår TED X Odense for første gang i de noget større rammer, som Odeon tilbyder, og det har givet mulighed for flere gæster. Står det til Steffie Limére, må alt gerne falde i hak, så TED X igen til næste år kan afholdes i Odeon.

- I år er den hidtil største succes. Udfordringen bliver nu at finde på noget, så det bliver endnu bedre, siger hun og tilføjer, at der ikke er fastsat nogen dato for næste TED X Odense endnu. Hverken for TED X Odense 2020 eller for det TED X med kvinder i fokus, der er på tegnebrættet op til jul i år.

Hvad er TED X og TED Talks?
TED Talks er populære verden over - de mest populære er set af mere end 40 og 50 millioner mennesker.Konceptet er, at én person taler om en idé, som er værd at dele, og fremlæggelsen må ikke vare længere end 18 minutter. Ofte er der kun tre eller fem minutter til rådighed.

TED x Odense udspringer af TED Talks - x'et står for "uafhængig organiseret" af folk, der har fået licens af moderorganisationen.

TED står for Technology, Entertainment and Design, som var i fokus for de første TED Talks tilbage i 1990'erne. Siden er stort set alle andre idéer blevet budt velkommen med et fokus på, at emnerne kan forbindes til andre områder.

Siden 2006 har det været gratis at se TED Talks på nettet.

På kanten af det brillante

Årets udgave af TED X Odense foregik under overskriften på kanten af det brillante eller på engelsk The Edge of Brilliance og bød på en række talere, som på forskellig vis har noget helt særligt på hjerte.

F.eks. kunne publikum høre Lene Gammelgaard, der blev verdenskendt, da hun som den første skandinaviske kvinde besteg Mount Everest i maj 1996 - på samme dag hvor otte mennesker omkom på verdens højeste bjerg. Også den tidligere solodanser i Den Kongelige Ballet, Gudrun Bojesen, kunne opleves, og i den mere foruroligende ende af emnefeltet kunne man for eksempel finde James Rogers fra Center for War Studies på Syddansk Universitet, der forsker i blandt andet atomåben og intelligente droner. Han kunne give indsigt i, hvordan fremtidig dronekrigsførelse kan indebære brug af droner i sværme på flere tusinde ad gangen.

Bag TED X Odense står i øvrigt ikke kun Steffie Limére - 60 frivillige har på forskellig vis hjulpet til, fortæller hun.

Lørdag sluttede årets arrangement med efterfest på Café Kræz. Ud over holdet bag, havde også 170 fra publikum meldt sig til.

Udsolgt TED x Odense satser på Odeon igen til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce