Juridisk redegørelse om Munkebjergvejs forlængelse og lukningen af Hestehaven og Landbrugsvej præsenteres tirsdag for By- og Kulturudvalget i Odense.

Hvorfor blev Landbrugsvej lukket i strid med en gældende lokalplan? Og var lukningen af Hestehaven også i strid med lokalplanen? Og er der i det hele taget sket uregelmæssigheder, da Munkebjergvej blev forlænget?

Det er nogle af de spørgsmål, som der måske kommer svar på, når By- og Kulturudvalget tirsdag præsenteres for den juridiske redegørelse om forløbet omkring Munkebjergvej, rådmand Jane Jegind (V) bestilte 28. januar.

Forinden havde Fyens Stiftstidende i løbet af januar beskrevet, hvordan Landbrugsvej i forbindelse med Munkebjergvejs forlængelse er blevet lukket i strid med den gældende lokalplan, og kommunens egne interne undersøgelse af sagen antydede, at der kan være sket flere uregelmæssigheder.

Politikerne orienteres først

"Redegørelsen vil således undersøge, om forvaltningen har efterlevet gældende praksis og regler i forbindelse med Munkebjergvejs forlængelse, herunder vedtagelsen af Kommuneplantillægget i efteråret 2011, og den efterfølgende lukning af Landbrugsvej og Hestehaven," lød det 28. januar fra Jane Jegind.

Forud for By- og Kulturudvalgsmødet tirsdag vil administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling ikke oplyse, hvad der står i redegørelsen.

- Jeg har brug for at få det læst grundigt, og så skal politikerne være de første, der får en orientering, siger hun.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
12
Kommunen om Munkebjergvej: - Vi har tilsidesat nogle demokratiske principper

Kommunen om Munkebjergvej: - Vi har tilsidesat nogle demokratiske principper

22
Ekstern redegørelse: Munkebjergvejs forlængelse er ulovlig

Ekstern redegørelse: Munkebjergvejs forlængelse er ulovlig

4
Endnu en lokalplan kan være blevet overset i Odense

Endnu en lokalplan kan være blevet overset i Odense