35-årig mand har udsigt til en erstatning på over en kvart million, hvis han frikendes i drabssag fra Hjallese.

Der er med anklager Kirsten Flummers egne ord ikke mange tekniske beviser mod ham. Og hvis et nævningeting ved byretten i Odense i morgen tirsdag vælger at frikende en 35-årig odenseaner for drabet på en eksrocker på Jacob Hansens Vej i Odense i marts sidste år, så kan der vente ham en kæmpe erstatning.

Det viser en gennemgang af erstatningsreglerne, som avisen har foretaget.

Den 35-årige blev anholdt og frihedsberøvet samme dag, som politiet fandt den 41-årige tidligere Hells Angels-rocker Kenneth Peder Haugstrup i sin bil dræbt af to knivstik i ryggen. Det var 30. marts. Selv om den 35-årige mand fra starten nægtede sig skyldig, blev han varetægtsfængslet samme dag, for ikke at kunne lægge hindringer i vejen for politiets opklaring.

163 dage i arresten

Opklaringen viste sig dog meget svær, og da efterforskerne 8. september ikke kunne komme længere, blev den 35-årige mand løsladt af anklagemyndigheden.

På det tidspunkt havde han siddet varetægtsfængslet i 163 dage, og det kommer til at koste ved en frifindelse.

Erstatningen for uberettiget varetægtsfængslet udmåles efter helt faste takster. Det første døgn i arresten udløser en erstatning på 6200 kroner og de efterfølgende en erstatning på 800 kroner pr. døgn.

Fordi der er tale om fængsling i en drabssag, så forhøjes taksterne med 100 procent, og dermed har den 35-årige udsigt til en erstatning på 271.600 kroner.

Skulle han blive frikendt, så triller pengene dog ikke ind automatisk. Dels kan anklagemyndigheden modsætte sig en erstatning, og det er også muligt, at en eventuel frifindelse bliver anket til Østre Landsret.

Skyldkendelsen afsiges tirsdag formiddag.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Drabssag uden beviser: Odenseaner dømt igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen