Udflugt til bøgetræer og Skovens Dag

Ramsløøg og nyudsprungen bøgeskov. Duft og idyl for næse og øjne.
Foto: Jørgen Hansen

Udflugt til bøgetræer og Skovens Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske skovdyrkerforening inviterer til besøg i en skov med plan

Odense: Står du og har lyst til en udflugt fra Odense 5. maj, når bøgeskoven er nyudsprunget, så er Skovdyrkerforeningen Fyn er i år medarrangør af Skovens dag som afholdes hvert år med et særligt tema.

Skovdyrkerforeningen viser i år, hvordan der laves skovplaner. Temaet illustreres ved et besøg i Espe Tingskov, som har ni forskellige ejere.

Skovfoged Steen Skieller, som også selv ejer en skov ved Faaborg, viser rundt blandt de mange bevoksninger. Der er eksempler på dyrkning af løvtræ, nåletræ, pyntegrønt og forskellige foryngelsesformer og tyndingsbehandlinger.

I skovdyrkning har et indgreb stor effekt på naboarealerne, og derfor er samarbejde og planlægning vigtig, især i en skov med mange forskellige ejere. I Espe Tingskov samles trådene af Steen Skieller på det årlige Tingskovsmøde, som foregår i en skovhytte i området.

Er du interesseret i at høre og se mere om både fagligt og socialt samarbejde i klassisk fynsk skovdrift så er adressen Tingskovvej mellem nr. 7 og nr. 9, Espe, 5750 Ringe den 5. maj.

Skovturen tager ca. 2,5 timer og færdsel foregår mest til fods ad skovveje med belægning. Tilmelding ikke nødvendig. Espe Tingskov søndag d. 5. maj kl. 9.30.

Udflugt til bøgetræer og Skovens Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce