Udenlandske ældre får deres eget aktivitetssted


Udenlandske ældre får deres eget aktivitetssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VOLLSMOSE:- Vi har en klar fornemmelse af, at der i disse år bliver brug for nogle flere faciliteter for ældre med en udenlandsk baggrund, så de ikke skal blive isolerede i deres lejligheder i Vollsmose.

Sådan forklarer Finn Jensen, konsulent i Odense Andels Boligforening, baggrunden for, at hele underetagen i højhuset i Bøgeparken, Vollsmose i går blev overdraget til kommunen som aktivitetscenter for ældre.

Denne første milepæl i hele byggeprojektet i Bøgeparken blev fejret ved en lille højtidelighed for byggefolk og brugere.

Højhus kun for ældre

Ifølge Finn Jensen vil boligforeningen over en årrække satse på at få alle de mindre lejligheder i højhuset udlejet til folk over 50 år.

- Det vil være en fordel, hvis disse ældre kan bo sammen med nogle andre, der taler samme sprog.

- Bygningen er desuden forberedt til, at man kan lave bofællesskaber for grupper med samme etniske baggrund. Man kunne tage en hel etage ud til en bestemt etnisk gruppe, siger Finn Jensen.

Aktivitetscentret skal også være hjemsted for Klub Bøgen, som fortrinsvis bruges af ældre danskere.

Den "nye" stueetage skal tillige rumme et værested, som hidtil har haft lokaler i Bøgeparkens fælleshus.

De seks store lejligheder på 121 kvadratmeter i højhuset tænkes udlejet til forskellige sundhedserhverv, som det ellers er småt med i området: læger, tandlæger, fysioterapeuter og andre.

Finn Jensen ser det som en ekstra service for de ældre, at de har et fælles sted at være samt får et sundhedscenter helt tæt på bopælen.

Kommunens aktivitetschef for ældre, Joan Lavendt, ser et stort behov for, at de udenlandske ældre kommer i gang med noget fysisk aktivitet.

- Bliver hurtigere ældre

- Mange sidder og bliver ensomme hjemme i lejlighederne. De er fortabt, fordi de ikke kan sproget og ofte hverken kan læse eller skrive.

- Især kvinderne spiser fedt og bevæger sig ikke meget, så derfor får de tit forhøjet blodtryk og sukkersyge. De bliver simpelthen hurtigere ældre end os, der er født i Danmark, siger Joan Lavendt.

- Jo mere vi prøver at arbejde forebyggende, jo mindre bliver de ældre afhængige af pleje, tilføjer hun.

Socialministeriet har støttet centret med 675.000 kroner fra puljen til aktiverende indsats over for ældre.

Disse penge skal bruges til at igangsætte de fysiske aktiviteter i samarbejde med DGI og Vollsmose Idrætsforening.

Den næste milepæl i renoveringen af Bøgeparken bliver åbningen af butikstorvet i nabobygningen med seks butikker 1. maj.

Den øvrige ombygning og fornyelse af lejligheder og andre faciliteter foregår frem til 2007.

Udenlandske ældre får deres eget aktivitetssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce