Stadig flere kunder bestiller bord i restauranter uden at komme og uden at afbestille.

Hver eneste uge er der kunder, som snyder restauranterne. Gæster bestiller bord uden at dukke op, og det koster dyrt for eksempelvis Restaurant Bacchus i Vestergade i Odense.

- Tilmed er der kunder, som er voldsomt forargede over, at jeg kan finde på at sende en regning, hvis man ikke benytter sig af sin bordbestilling - og ikke har ringet afbud, siger restauratør Stephane Libourel, som ejer og driver Bacchus.

- Jeg har købt råvarer, forberedt maden og disponeret personale ud fra bordbestillingerne. Det koster tusinder af kroner hver eneste uge, at folk bare bliver væk - såkaldte "no shows", fortæller han.

Læs mere: Rådmand måtte betale for aflyst julefrokost

Brancheorganisationen Horesta anslår, at problemet med no show er så omfattende, at det koster branchen flere hundrede millioner kroner i tabt indtjening.

- Det er især de meget dyre restauranter i hovedstadsområdet, der er ramt. Folk bestiller bare løs. De booker borde fire-fem steder og bestemmer sig så på dagen for, hvor de vil hen at spise. Det er en økonomisk belastning for branchen, siger chefjurist Kaare Friis Petersen fra Horesta.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.