Ud med dyppe-koger og fælles-bad


Ud med dyppe-koger og fælles-bad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNGDOMSBOLIG: De unge vil have hurtigt internet og eget køkken
ODENSE: At stå i kø om morgenen med håndklædet svøbt om kroppen og vente på sit bad eller dele køleskabshylde med en forglemt leverpostej, der strutter af mug, den køber de unge studerende ikke længere.

Et el-stik til dyppekogeren, hvor der også kan koges et par pølser, stiller heller ikke længere de unge tilfredse

De vil heller ikke parkeres i udkanten af byen med langt til biografer, caféer og musiktilbud i centrum.

Kravene til en ungdomsbolig i dag lyder på eget køkken og bad centralt beliggende i byen og med hurtig og billig internetforbindelse.

Og de unge under uddannelse kan tillade sig at stille krav, for der er i øjeblikket rigeligt med ungdomsboliger, så de, der ikke lever op til kravet, bliver valgt fra.

Revet væk

Bikuben Fondens Kollegium i Rosenbækkarréen lever til fulde op til kravene, og her blev de 88 splinter- nye ungdomsboliger revet væk.

- Det kan godt være, at de unge er blevet mere kræsne, siger arkitekt Jes Henneberg, der har tegnet det nye kollegium i bymidten.

- Men i dag vil de altså have deres eget og kunne lukke deres dør. De vil ikke tvinges ind i et fællesskab, siger Jes Henneberg, der her tegnet kollegiet, så de unge faktisk får hele små lejligheder.

For fire år siden spurgte Horsens Kommune cirka 3000 unge mellem 14 og 26 år, hvordan de helst ville bo. Hele 43 procent ville bo i hus, 37,4 ville være tilfredse med en lejlighed, mens kun 7,5 procent foretrak ungdoms-bolig og ikke mere end 2,4 ville nøjes med et kollegieværelse.

Ungdomsboliger nok

I Odense er der cirka 35.000 unge under uddannelse, og langt de fleste løser deres boligbehov gennem privat udlejning.

Der er 2700 almennyttige ungdomsboliger og cirka 700 private ungdomsboliger, og resten klares på det private boligmarked.

Den kommunale kvote til støttede ungdomsboliger er på 50 årligt, og kravet til de nye boliger er, at de skal ligge centralt i byen eller på campus ved universitetet.

Da boligmarkedet ser ud til at være mættet med ungdomsboliger, er der nu forslag fremme om at slå bremserne i og sætte antallet ned. Samtidig ønsker boligselskaberne at ombygge eksisterende ungdomsboliger til familieboliger.

Ud med dyppe-koger og fælles-bad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce