Uberettiget kritik af mad til ældre


Uberettiget kritik af mad til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ældremad

Af Per Brochstedt

Bådvej 28, 5240 Odense

Der skal to forhold til ifølge journalist Ulrik Sass, for at skrive en artikel: Klageren Johannes Madsen og den anklagede Rådmand Søren Thorsager.

J. M. klager over kommunens nye køkken, som nu leverer middagsretter som kølemad til en hel uge, i stedet for tidligere to gange om ugen. J. M. definerer maden som gammel, han mener ikke, at maden kan holde sig frisk i en uge. Det han ikke ved, er, at maden er tilberedt under høje hygiejniske forhold, og derefter lyn-nedkølet og pakket i iltfattigt miljø. Det betyder, at maden har lang holdbarhed så længe den opbevares på køl.

J. M. bedømmer kolde stuvede kartofler som: Ser ikke lækkert ud. Nej, stuvede kartofler ser mere delikate ud, når de bliver varmet op.

Der hvor det kan gå galt Hr. Johannes Madsen er hvis, din moder, Mary Madsens køleskab ikke køler tilstrækkelig lavt, fordi det måske er for gammelt. Hvis det er tilfældet, ville det være en god ide at købe et nyt.

Når artiklen overhovedet er blevet trykt, må det være fordi journalisten ikke har gjort sig den ulejlighed at spørge Levnedsmiddelkontrollen, for så var der ikke blevet nogen artikel.

Det er også almindeligt kendt at køber man f.eks. en færdigret eller andre kølevare i et supermarked, så er holdbarheden tre uger, før varen er for gammel. Der er altså mange, mange mennesker som dagligt køber og betaler for gammel mad.

Der er ikke hold i kritikken. Gammel mad til ældre. Forsiden kunne være brugt til noget mere indholdsrigt. Artiklen stiller uberettiget tvivl om den mad der produceres af kompetente fagfolk, som arbejder i et nyt moderne køkken Odense Kommune har stillet til rådighed.

Mange ældre har i forvejen manglende appetit, så det er meget alvorligt når man, som i artiklen, skaber mistillid omkring maden leveret fra kommunens køkken. Jeg er sikker på, at hvis Johannes Madsen havde henvendt sig til økonomaerne, ville han der have fået en forklaring, som afmystificerede hans påstand om gammel mad...

Uberettiget kritik af mad til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce