Ingvar Cronhammar er fortørnet over, at hans skulptur "Camp Fire" nu er blevet reduceret til skrot.

Det kommer i den grad bag på kunstner Ingvar Cronhammar, at hans skulptur "Camp Fire", som siden 1994 har stået for enden af Munke Mose Allé, nu er endt som skrot hos H. J. Hansen.

- Jeg synes simpelthen, at det er uanstændigt. Som minimum kunne man have kontaktet mig og drøftet sagen. Det kunne jo være, at man kunne have fundet en anden placering til den, siger han.

Faktisk blev kunstneren kontaktet i sidste uge af en vognmand, der var interesseret i at høre, hvordan man kunne skille skulpturen ad. Men efter så mange år var Ingvar Cronhammar ikke i stand til at hjælpe.

- Han sagde, at den skulle flyttes, så jeg er noget rystet over at høre, at den er kørt til skrot, siger Ingvar Cronhammar og tilføjer:

- Jeg har det faktisk rigtig skidt med det. Jeg var meget glad for den skulptur. Det kan da godt være, at den trængte til en kærlig hånd, men det er jo sådan set ejerens forpligtigelse.

Ingvar Cronhammar har aldrig oplevet, at en af hans kunstværker er blevet fjernet, uden at han har fået besked om det.

- Jeg har haft en ting oppe i Jylland, som på et tidspunkt blev ødelagt. Der ringede de omgående til mig, så vi kunne få værket reetableret. Så det her er da virkelig en mærkelig adfærd, siger han.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
12
Enighed: Ituskåret Cronhammar-skulptur skal alligevel genskabes

Enighed: Ituskåret Cronhammar-skulptur skal alligevel genskabes

4
Kan man skrotte et kunstværk?

Kan man skrotte et kunstværk?

21
Kunstskandale: Cronhammar-skulptur kostede 300.000 kroner, men hvad er den værd?

Kunstskandale: Cronhammar-skulptur kostede 300.000 kroner, men hvad er den værd?