Tyvene går efter vores hjem


Tyvene går efter vores hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STATUS: Virksomheder går fri, mens indbrud i private hjem steg markant i 2004

ODENSE: Mens indbruddene falder hos virksomhederne i Odense går tyveknægtene klart mere målbevidst efter folks private boliger.

Det viser nye tal fra Odense Politi, som ved årets slutning har gjort op, hvor i Odense, de fleste indbrud finder sted.

- Det er dybt deprimerende, at antallet af indbrud stiger i forhold til 2003, siger kriminalinspektør Herman Overgaard, Odense Politi.

Ser man på det samlede antal indbrud i beboelser fra 1. december 2003 til 30. november 2004 er tallet på 2653. Det er 254 flere indbrud end i samme periode året før, eller svarende til en stigning på 10,5 procent.

- Det gik helt galt i første halvår, hvor vi ikke var i stand til at pågribe de meget aktive kriminelle. Men efter den bølge satte vi målrettet ind mod dem, og det har også vist sig at give pote, fordi niveauet det sidste halvår har været tilfredsstillende, siger Herman Overgaard.

Mange i Hunderup

Vil man være sikker på at undgå indbrud bør man bosætte sig i Blommenslyst. Til gengæld må man i centrum, Sanderup og Hunderup regne med, at ubudne gæster bryder ind. Men ellers kan indbrud ske hvor som helst i byen.

- Det er egentligt spredt meget ud over byen. Visse kvarterer er ofte hjemsøgt i en periode, men så flytter det til andre dele af byen, siger Herman Overgaard.

I centrum - dvs. alle dem med postnummer 5000 - er der ifølge politiets egen statistik sket 506 indbrud, efterfulgt af Odense SV med 366 indbrud og Odense M med 250 indbrud.

Få iVollsmose

Til gengæld kan man roligt have sine personlige værdier, hvis man bor i Vollsmose, for hér er meget få indbrud i forhold til indbyggertal og de øvrige bydele. Odense NØ tæller sig for 171 indbrud.

Kigger man uden for Odense er der ifølge Odense Politi sket næsten en fordobling i antallet af villaindbrud i Vissenbjerg fra 37 i 2003 til 74 i 2004.

Endnu voldsommere ser det ud i Langeskov, hvor der er sket en firdobling fra 15 indbrud i 2003 til hele 64 indbrud i 2004.

Hos politiet er man ikke i tvivl om, hvem der overvejende begår indbrud.

- Det er vores indtryk, at en stor del af indbrudstyvene er misbrugere på en eller anden måde, så de skal skaffe kontanter hver dag, siger Herman Overgaard.

Han opfordrer borgerne til at sikre sig bedre, og til nabohjælp, så man holder øje med hinandens ting, og hvem der færdes i området.

- Vi har jo ikke tradition for at gøre vores hjem til en fæstning, men mange kan stadig godt gøre præventive tiltag for at undgå indbrud, siger kriminalinspektøren.

I årsstatistikken er der til gengæld sket en fald på 15 procent i antallet af indbrud i virksomheder fra 1881 indbrud i 2003 til 1598 indbrud i 2004.

- Det er jo desværre vores indtryk, at når man bruger mange ressourcer i erhvervslivet for at sikre sig mod indbrud, flyttes kriminaliteten til andre områder. Derfor ser vi netop en stigning i antallet af indbrud i beboelser. Får man bragt tallet ned ét sted, risikerer det at stige et andet, siger Herman Overgaard.

Tyvene går efter vores hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce