Tvivlere vil i byrådet


Tvivlere vil i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TORNBJERG: Der er næppe nogen tvivl om, at byrådsmøderne vil blive mere farverige, hvis en af kandidaterne fra det nystartede Tvivlspartiet bliver valgt ind i byrådet efter kommunalvalget den 20. november.

Indtil videre består partiet af syv medlemmer, alle studerende der bor på Tornbjerg Kollegiet på Glanshatten. De er groft sagt i tvivl om alt, og det vil de i byrådet på.

Og Tvivlpartiets to byrådskandidater, formand Daniel Schütt og næstformand Søren Larsen, har rent faktisk mulighed for at komme ind i odenseansk lokalpolitik. I sidste øjeblik fik de afleveret en liste med 84 underskrifter, der giver dem ret til at stille op til kommunalvalget.

Posterne som henholdsvis kandidater, chefdialog, pr-chef, Tvivl Ungdoms formand, kampagneleder og sekretær er fordelt med et glimt i øjet blandt de unge mænd, men de slår alle fast, at Tvivlspartiet ikke er ment som en studentikos gimmick.

- Vi tager demokratiet seriøst, men er også klar over dets mangler, siger Kevin Berg Grell, Tvivl Ungdoms formand

Partiet vil netop repræsentere de folk som er tvivl om, hvad de skal stemme og derfor enten vælger sofaen eller stemmer blankt. Ved sidste kommunalvalg var der 1103 blanke stemmesedler.

- Der går nogle holdninger tabt, som ikke kommer til orde, når folk undlader at stemme. På den måde vil vi gerne udfylde et tomrum og repræsentere dem, der ellers ikke vil blive hørt, siger spidskandidat Daniel Schütt.

Hvis Tvivlspartiet kommer i byrådet vil de bruge tvivlen som arbejdsmetode og fra starten være i tvivl om hver enkelt sag.

- Vi vil stille spørgsmåltegn ved alt, og prøve at få belyst problemerne fra alle kanter. Derefter vil vi så tage stilling til sagen, siger Daniel Schütt, der vil arbejde for at afskaffe tvivlen som politisk tabu.

- Det skal være i orden som politiker at sige "her er jeg i tvivl". Jeg mener, at den gængse byrådspolitik netop trænger til at være mere tvivlende, åben og kritisk, og det vil vi gerne skabe et forum for, siger han.

- Men hvordan vil I overhovedet kunne føre politik, når I ikke har nogle grundholdninger?

- Vi vil ikke være fastlåst af ideologier. Partiprogrammer er som færdigretter. I Tvivlspartiet er vælgerne selv med til at skabe indholdet i partiet undervejs. Vi vil føre løbende politik og lade flertallet af vores vælgere bestemme, hvad vi vil stemme til hvert punkt på dagsordnerne. Forskellen på Tvivlspartiet og de gamle gængse partier er, at de siger: "Det kan vi tilbyde jer" til vælgerne, hvor vi spørger "hvad kan I tilbyde os?", siger kampagneleder Christian Guldsø.

Alle syv medlemmer af Tvivlspartiet er dog klar over, at det ikke er sandsynligt, at de får valgt en kandidat i byrådet. Men det er heller ikke succeskriteriet.

- Målet er at komme ud med vores budskab om, at man bør være i tvivl og at dette forhåbentlig kan skabe eftertanke blandt folk, siger Daniel Schütt.

Tvivlere vil i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce