Når tv-kokken Tareq Tayler drager rundt med den internationale madudsendelse Nordic Cookery, besøger han flere steder på Fyn.

Udsendelsen bliver sendt til 25 lande i sommeren 2015. 80 millioner husstande har mulighed for at kigge med.

Tv-kokken Tareq Taylor bliver udsat for lidt af hvert, når han lægger vejen forbi Fyn for at lave nye programmer til sæson 3 af Nordic Cookery. Første udfordring bliver at skaffe råvarer til det første måltid, som skal optages på Tåsinge med udsigt til Svendborg by. Jagten foregår med harpun under vandet og resulterer forhåbentlig i en god fangst.

På sin tur rundt på Fyn skal kokken besøge en række producenter til det store fødevaremarked Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, lave mad i Egeskovs park, besøge Gundestrup Mejeri & Bryghus samt Aqua Vitae Sydfyn. Optagelserne slutter af tirsdag den 1. juli, hvor kokken tilbereder fynske råvarer foran H.C. Andersens Hus.

Planlægger de rigtige locations

Projektleder Carsten V. Nielsen fra Udvikling Fyn har gennem længere tid været i gang med at planlægge de helt rigtige locations til programmet, så Fyn bliver præsenteret på bedste vis.

- Tareq Taylors programmer er et suverænt udstillingsvindue for de fynske fødevarer, den fynske natur og og for de oplevelser og den madkultur, som vi har her på Fyn, siger Carsten V. Nielsen.

- Med så mange potentielle seere og distribution til hele verden er der ingen tvivl om, at programmet kommer til at få stor betydning for brandingen af Fyn som en unik destination for turister med interesse for fødevarer af høj kvalitet, siger han.

Fire udsendelser fra Danmark bliver en del af Nordic Cookery sæson 3. Hver udsendelse varer 30 minutter og optages i sommer og sendes i 2015.

Program

Lørdag den 28. juni

Eftermiddag: Undervandsjagt (Nicus Nature) + madlavning på Skansen, udsigt mod Svendborg

Søndag den 29. juni

Formiddag: Besøg på Kulinarisk Sydfyn fødevaremarked, besøg hos forskellige producenter etc.

Eftermiddag: Egeskov Slot – optagelser på slottet og i parken sammen med greven samt madlavning i parken.

Mandag den 30. juni

Formiddag: Besøg hos producenter, Gundestrup Mejeri & Bryghus, Aqua Vitae Sydfyn.

Eftermiddag/aften: Tareq Taylor er ikke til stede, pause i optagelserne/landskabsoptagelser.

Tirsdag den 1. juli

Formiddag: Besøg på H.C. Andersen Museet klokken 10.

Eftermiddag: Sejlads med Åfarten klokken 14. Madlavning ved H.C. Andersens Hus klokken 16.

Mere om emnet

Se alle
4
Fynsk brændevin vinder hæderspris på 100.000 kroner

Fynsk brændevin vinder hæderspris på 100.000 kroner

Åbent i dag: Fynske vinavlere har rekordår

Åbent i dag: Fynske vinavlere har rekordår

Danske vinbønder har udsigt til rekordhøst

Danske vinbønder har udsigt til rekordhøst