Afleveringen af underskrifter og 15 minutters snak med rådmand beroligede ikke beboere i Frederiksgade, der er oprørte over tung trafik i gaden

De havde bundet et bånd med røde hjerter om papirbunken.

Men ellers var der ikke meget kærlighed i luften, da Gitte Hermansen og Homa Kosarnia onsdag lagde 703 protesterende underskrifter i favnen på Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Underskrifterne er samlet på kort tid for at få rådmanden og resten af politikerne til at forstå, at det er nu, der skal findes en løsning på den tunge trafik i Frederiksgade.

- Jeg er ligeglad med, om det er underskrifterne, vores Facebook-gruppe eller historierne om cyklister, der er ramt af busserne, der gør en forskel, siger Gitte Hermansen.

- Men vi forventer, at der er nogle, der tager det alvorligt og tager stilling, inden der ligger lig i gaden. Det her handler ikke om, at vi som beboere i Frederiksgade er trætte af trafikstøj. Det er alvor, understreger hun.

Og Jane Jegind er ikke uenig i, at der er et stort, trafikalt pres på Frederiksgade.

- Men nogle har besluttet at lukke Thomas B. Thriges Gade, bemærker hun med en direkte henvisning til det politiske flertal - uden om Venstre - der sagde ja til byomdannelsen.

Et stigende antal busruter sendes nu ad Frederiksgade, og det er primært busserne, bebeboerne mener er farlige.

Når busserne passerer hinanden, levner de nemlig ikke megen plads i den smalle gade til cyklisterne, der presses op på fortovene.

Sagen bliver vendt igen

- Der er ingen tvivl om, at det er meget problematisk, erkender Jane Jegind.

- Men der ligger ingen lette løsninger foran os. Flytter vi trafikken, vil den skabe problemer og gøre det værre andre steder. Det er det muliges kunst, siger hun.

Alligevel har hun bedt embedsfolk i By- og Kulturforvaltningen se på sagen endnu engang.

- De må tænke ud af boksen og få alle mulige og umulige idéer på bordet. Og dem bliver vi præsenteret for 5. april på mødet i By- og Kulturudvalget, forklarer rådmanden og giver et råd:

- Er man utryg ved at cykle i Frederiksgade, er der andre muligheder, og man kan også stå af og trække. Vi er nødt til at passe på hinanden i den her situation.

Den melding fik imidlertid ikke Gitte Hermansen og Homa Kosarnia til at gå opløftede fra mødet.

- Vi bor i Frederiksgade, og skal jo færdes der. Vi kan ikke bare trække ud af gaden og mindske trafikken. Det er fuldstændig hul i hovedet.

- Nu må politikerne ind og tage ansvar, understreger de to Frederiksgade-beboere.

- Man kan ikke bare sige, at værktøjskassen er tom, når man står med så stort et problem.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
24
Fra maj: 70 busser fjernes fra Frederiksgade

Fra maj: 70 busser fjernes fra Frederiksgade

3
Lysreguleret løsning kan være på vej i Frederiksgade

Lysreguleret løsning kan være på vej i Frederiksgade

41
Busselskab rejser tvivl om episode i Frederiksgade

Busselskab rejser tvivl om episode i Frederiksgade