Trods protester: Politikere klar til vejlukning i farligt vejkryds

For butikkerne på Tagtækkervej - f.eks. Harald Nyborg - vil en lukning af vejen betyde, at de får adresse på en blind vej. Frygten er, at det koste kunder og betyde faldende ejendomsværdier. Foto: Rune H. Blichfeldt

Trods protester: Politikere klar til vejlukning i farligt vejkryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses farligste kryds med 23 uheld inden for de seneste fem år skal nu sikres. By- og Kulturudvalget hælder til at lukke Tagtækkervej ud mod Rødegårdsvej - trods protester fra erhvervslivet i området.

Ingen formel beslutning er endnu truffet. Men meget tyder på, at Tagtækkervej i Odense fremover bliver en blind vej ud mod Rødegårdsvej.

Flere partier ytrer efter et møde tirsdag i By- og Kulturudvalget opbakning til tanken om at lukke vejen, således det ikke længere bliver muligt at køre ned ad Tagtækkervej fra Rødegårdsvej i det såkaldte "Harald Nyborg-kryds". Derved øges sikkerheden for cyklister, mens bilerne i stedet skal ledes ud til Rødegårdsvej via Børstenbindervej, hvor der samtidig etableres lyskryds.

Stemmer i erhvervslivet har ellers protesteret, fordi der er en frygt for, at vejlukingen kan koste omsætning for butikkerne i området og betyde lavere ejendomsværdier.

Men det er sekundært hensyn, lyder det fra Socialdemokraternes udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen.

- Hvis man skal vælge mellem, at der bliver slået cyklister ihjel - eller om bilisterne må leve med en lille omvej - så er valget ikke så svært.

Han mener, at tallene taler sit tydelige sprog. 23 trafikuheld er registreret de seneste fem år. I 21 tilfælde er det gået ud over cyklister.

- Der sker simpelthen for mange ulykker i det kryds der. Vi kan jo ikke se hinanden i øjnene, hvis vi ikke har gjort noget, og der så bliver kørt en cyklist ihjel, lyder det fra Berthelsen.

Rådmand: Sikkerhed kommer først

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) siger, hun "sagtens kan se dilemmaet" mellem på den ene side erhvervslivets interesser og på den anden side trafiksikkerheden.

Hun er dog ikke i tvivl om, hvad der bør prioriteres.

- Sikkerhed kommer først. Vi er nødt til at gøre, hvad vi kan for at sikre, at færrest muligt kommer til skade, siger hun og kalder lukningen af Tagtækkervej, der er vurderet til at koste 4,1 mio. kroner, for en "realistisk løsning".

Kristian Guldfeldt (K) er enig i, at trafiksikkerhed står øverst.

- Vi har med Odenses farligste kryds at gøre. Det er vi nødt til at tage seriøst, siger han.

En endelig politisk afgørelse om, hvad der skal ske i krydset, ventes truffet i løbet af efteråret, når de kommende anlægsbevillinger besluttes.

Trods protester: Politikere klar til vejlukning i farligt vejkryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce