Trods forbud: Flere tænder bål

Rester efter et bål ved Herslev nær Roskilde, mandag den 18. juni 2018. Jord og græs er tørt og der er derfor afbrændingsforbud i flere af landets kommuner.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Trods forbud: Flere tænder bål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afbrændingsforbud og bøder skræmmer ikke. Politiet får flere anmeldelser om bål.

Det burde ikke være gået over hovedet på nogen, at naturen lige nu er knastør og slet ikke egnet til at tænde bål eller bruge levende ild. Ikke desto mindre får Fyns Politi fortsat henvendelser fra folk, der ser andre tænde bål forskellige steder.

Torsdag aften måtte politiet to gange rykke ud til steder, hvor nogen trods afbrændingsforbuddet havde tændt bål. På Kildegårdsvej opdagede en forbipasserende klokken 17.39, at en hel familie havde tændt bål inde på børnehavens område på vejen. Ifølge vidnet var der ikke tale om et større bål, og formentlig heller ikke noget der krævede assistance fra brandvæsenet.

Ikke desto mindre måtte politiet ud og stoppe familiens bålhygge. En hygge, der formentlig bliver vekslet til en bøde på 5000 kroner. Det er taksten for at bruge levende ild mens afbrændsforbuddet er i kraft.

Kun godt en times tid senere var den gal igen. Også i det nordøstlige Odense. Via alarm 112 blev politiet alarmeret om at der var tændt bål på en bålplads på Muslingevej. Det er uklart om nogen endte med at blive sigtet i den forbindelse.

Afbrændingsforbuddet gælder al brug af åben ild, gasbrændere mv. Skal man grille, er det stadig tilladt derhjemme - hvis man har sin grill placeret på et fast, ikke brændbart underlag. Eksempelvis en fliseterrasse.

Trods forbud: Flere tænder bål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce