Trods flere elever vil kommunen spare millioner på specialtilbud

I næste uge beslutter politikerne, hvor der skal spares på børn- og ungeområdet. Mandag udløb fristen for at komme med høringssvar. Genrefoto: Annelene Petersen/Scanpix

Trods flere elever vil kommunen spare millioner på specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år visiterer Odense Kommune flere og flere elever til Enghaveskolen end der er kapacitet til. Nu er specialskolen på listen over mulige besparelser, og det vil betyde fyringer, mener skolebestyrelsen.

Når politikerne i Børn- og Ungeudvalget mødes igen i næste uge, skal de finde 43,6 millioner i besparelser og omprioriteringer. Penge der især skal findes på skole og daginstitutionsområdet, og da fristen for at komme med indsigelser udløb mandag, var forældrene til børn på Enghaveskolen og Enghaveskolens Børnehave blandt dem, der havde råbt op.

- Med borgmesterens velfærdsprocent fik vi tilført 356.000 kroner. Nu lægger sparekataloget op til, at vi skal spare to millioner kroner. Det er uanstændigt, siger formand for skolebestyrelsen på Enghaveskolen, Jens Peter Henriksen.

Enghaveskolen har i forvejen flere børn end der bliver budgetteret med. Hvert år bliver der visiteret flere og flere børn til Enghaveskolens Børnehave, men der bliver ikke tilført ekstra penge. Det er udvalget klar over og i sparekataloget noteres det også, at en omprioritering vil gå udover børnenes læring.

Hos Enghaveskolen er de hårdt presset og sidste år var det nødvendigt at tage to millioner kroner ud af budgettet for at ændre lokalerne, så der er plads til alle de ekstra børn.

- Det er helt fint at de visiterer flere børn til Enghaveskolen, men så burde der også følge nogle flere ressourcer med. Vi kan simpelthen ikke spare flere penge, hvis vi stadig vil undervise børnene, siger Jens Peter Henriksen, der var overrasket over, at finde Enghaveskolen i sparekataloget.

- Jeg havde slet ikke troet, at de kunne finde på at spare her. Siden vi startede børnehaven i 2012 har man reduceret personalestaben med 18 lærere og 8 pædagoger. I samme periode er vores elevtal i børnehaven tredoblet, siger han.

Fyringer er eneste mulighed

Udvalget foreslår, at der skal findes 900.000 kroner ved at reducere serviceniveauet med 10 procent. Det foreslås, at nogle af pengene kan findes ved blandt andet at fjerne muligheden for at pædagoger kan deltage i fødselsdage i børnenes hjem, til ridning og til svømning.

Skolebestyrelsen på Enghaveskolen mener ikke, at de besparelser, der kan komme ud af at fjerne for eksempel deltage i fødselsdage kan dække en reel del af besparelsen, fordi disse aktiviteter ikke er ekstra ressourcekrævende. Besparelserne kan kun komme ved at spare på driften, mener bestyrelsen.

- Det giver ingen mening i den her sammenhæng. Det forslår som en skrædder et vist sted. Det er simpelthen ikke i orden, siger Jens Peter Henriksen.

I dag får alle børn, der er indskrevet på en specialskole eller et specialtilbud et tilskud, uanset om de benytter tilskuddet eller ej. Dette får elever på Enghaveskolen, og udvalget foreslår at skære 25 procent af det tilskud væk. En besparelse, der ifølge skolebestyrelsen udelukkende vil kunne findes ved fyringer.

Tirsdag den 27. november beslutter politikerne, hvor der skal spares.

Trods flere elever vil kommunen spare millioner på specialtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce