Tre meninger: Letbanens popularitet vender

Rådmand Jane Jegind (V) forstår godt borgernes irritation over letbanen. Hun bruger selv Odense Rundt appen, for at finde rundt imellem al vejarbejdet. Arkivfoto.

Tre meninger: Letbanens popularitet vender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmændene Jane Jegind (V), Brian Dybro (SF) og Søren Windell (C) blev spurgt om: 1. Hvorfor de tror, letbanen er blevet så upopulær? 2. Hvordan man kan forsvare den, når 42 procent ikke synes om den, og 39 procent gør? 3. Hvordan man vender den faldende opbakning?

Jane Jegind (V)

- Jeg kan sagtens forstå, at letbanen er upopulær i øjeblikket. Efterhånden som projektet skrider frem, er der kommet mange gener. Letbanearbejderne er blevet bedt om at bygge en så billig, hurtig og effektiv letbane som muligt, og det skaber selvfølgelig problemer. Jeg er selv påvirket af det, når jeg ligesom alle andre skal igennem byen, så jeg kan sagtens forstå irritationen.

- For det første har vi brugt mange penge. Det ruller og kører færdigt. Det er vigtigt for byrådet at tage hensyn til, at vi skal have en by til at fungere, imens der bygges. Når først vi når forbi anlægsfasen, og de begynder at testkøre, vil folk se lysere på det. Vejarbejdet går jo ikke væk, før de er færdige med at bygge.

- Det skal desværre være skidt, før det bliver godt. Men jeg vil da meget håbe, at vi kommer til at holde af letbanen, når vi får den i brug.

Brian Dybro (SF)
Rådmand Brian Dybro (SF) mener, at investorernes interesse i byggerier langs letbenen er en indikation på dens kommende succes. Arkivfoto.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at opbakningen er faldende. Men samtidigt er det også forståeligt. Man skal tænke over, at letbanen ikke kører endnu. Når den først kører, så vil opbakningen blive tårnhøj. Lige nu er der vejarbejde i ét væk, og det er træls.

- Borgerne bakkede jo op i 2014. Hvis man skulle tage hensyn til dette her, skulle man skrotte letbanen nu. Det ville ikke give nogen mening. Det er med at se tiden an.

- Når alt det forfærdelige er overstået, så bliver det godt. Man ser også, at investorerne er vilde med at investere langs letbanen.

Søren Windell (C)
Rådmand Søren Windell (C) tror på, at Odense må bide tænderne sammen imens letbanebyggeriet står på. Arkivfoto.

- Umiddelbart forstår jeg det godt. Det er lige nu, der er allerflest gener. Folk sidder i kø, mig selv inklusive, og det er aldrig populært.

- Det var nogenlunde samme prognoser med Storebæltsbroen i sin tid. Folk ville gerne bevare færgerne og den slags. Nu er jeg selv kørt over broen to gange i den her uge, og jeg er nok ikke den eneste, der synes, det er rart, når det kun tager 8-10 minutter at komme over. Desuden er det ikke muligt at stoppe toget, i den forstand at stoppe byggeriet. Det ville heller ikke give mening. Jeg er overbevist om, at folk kommer til at kunne lide letbanen. Indtil letbanen står færdig, så handler det om at minimere generne fra byggeriet.

- Jeg tror også, det vender. En tandlæge er heller ikke populær, når han står og borer, men når du står uden tandpine bagefter, er du meget glad for ham alligevel.

Tre meninger: Letbanens popularitet vender

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce