Tre gode grunde til at spille musik


Tre gode grunde til at spille musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik er hjernegymnastik

Hjerneforsker Kjeld Fredens beskæftiget sig indgående med indlæring set fra et lægeligt synspunkt, og han mener ikke, at musik er til at komme uden om. Til Kulturministeriets musikfaglige konference for et par år siden sagde han:

- Musik er idræt for hjernen. Grundlaget for al faglig udvikling er to fag, og det er musik og idræt. Det kan dokumenteres, så det brager. Musikudviklingen begynder i højre hjernehalvdel, men i takt med større kompleksitet breder det sig til resten. I det øjeblik, man aktiverer hjernen med musik, så laver man fitness med hjernen.

Styrker sociale kompetencer

Sammenspil kræver, at du lytter efter de andre i orkestret og giver plads til, at det er musikken der høres - ikke kun dig - du lærer at indgå i en social relation med andre. Sammenspil er altså med til at styrke fællesskabet og de sociale kompetencer, viser flere undersøgelser.

Alle kan være med

Er jeg god nok, har jeg talentet, jeg er jo ikke født til at spille.

Usikkerheden kan være stor, inden man stiller sig op foran eller med andre og spiller, men faktisk er musikken noget, alle kan mestre. Høj, lav, tyk, tynd, rig, fattig. I øvelokalet er alle ens, og forudsætningerne for at blive god er lige. Selv om nogen givetvis er født med absolut gehør eller et talent for at spille, så er det ikke det, der er afgørende.

- Mange tror, at talentet er vigtigere, men i virkeligheden viser forskningen, at det allervigtigste faktisk er, i hvor høj grad man er i stand til at sætte sig et mål og øve. Det kan sikkert overføres til mange andre ting, har hjerneforsker og musiker Peter Vuust tidligere forklaret i et interview med Gymnasieskolen.dk

Tre gode grunde til at spille musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce