Odense, Kerteminde og Nordfyns Kommuner arbejder i fremtiden efter en fælles risikostyringsplan, når der er fare for oversvømmelser. Det skal gøre indsatsen mere effektiv.

Næste gang vandet kommer væltende, vil Odense, Kerteminde og Nordfyns Kommune arbejde efter en fælles risikostyringsplan. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Målet med planen er at mindske de lokale konsekvenser af en stormflod. Ved at arbejde sammen vil de tre kommuner kunne sætte ind med beredskab og forebyggelse på de steder, hvor det vil gøre mest gavn.

- Det er helt oplagt, at vi tre kommuner samarbejder om Odense Fjord, når det gælder beredskab og forebyggelse af oversvømmelser. En oversvømmelse stopper jo ikke ved kommunegrænsen. Sammen har vi mulighed for at se på helheden og finde de gode, fælles løsninger – både i den forebyggende indsats, men også når stormfloden rent faktisk rammer, siger Franz Rohde (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune.

Husker du Bodil?

I forbindelse med EU's oversvømmelsesdirektiv er Odense Fjord udpeget som et af 10 steder i Danmark, hvor en stormflod kan true store værdier. Det blev illustreret af stormen Bodil, som 5.-6. december sidste år gav en forhøjet vandstand og oversvømmelser på store dele af Fyn.

- Realiseringen af denne plan afhænger i høj grad af, at vi får skabt et godt samarbejde med borgerne i de tre kommuner, da staten fortsat er tøvende hvad angår medfinansiering. Som loven er i dag, er det op til de berørte borgere, men det ønsker vi fortsat at udfordre. I mellemtiden vil vi sammen med borgerne afsøge alle muligheder for finansiering, inklusiv puljer og fonde, siger by- og kulturrådmand i Odense Jane Jegind (V).

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
2
Lavvande: Tåsinge næsten landfast med Fyn

Lavvande: Tåsinge næsten landfast med Fyn

3
Højvande topper i aften: Odense Fjord mest kritisk

Højvande topper i aften: Odense Fjord mest kritisk

Se video: Vandet fosser ind i Noret