Tre finalister kæmper om ildsjæleprisen

Den frivillige organisation Home-Start Odense og koordinator Michala Bruun-Givskud (billedet) er nomineret til Frivillighedsprisen 2017. De to andre kandidater er Venligboerne Odense/Fyn og Ungdommens Røde Kors Odense. Det er publikum til gallafesten fredag 26. september på Posten, som afgør, hvem der vinder. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Tre finalister kæmper om ildsjæleprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er de tre finalister fundet til Ildsjæleprisen 2017.

Vinderen, som publikum kårer ved en gallafest på Posten fredag 29. september, skal findes mellem Home-Start Odense, Venligboerne Odense/Fyn og Ungdommens Røde Kors Odense.

Ildsjæleprisen er en hyldest til frivillige organisationer, der har styrket livskvaliteten og trivslen for en gruppe af mennesker i særligt vanskelige kår. Og alle tre indstillede er lokale afdelinger af landsdækkende organisationer.

Home-Start er en international organisation, hvor frivillige familievenner - typisk kvinder over 60 år - støtter og hjælper småbørnsfamilier under pres. Afdelingen i Odense har eksisteret siden 2011 og hjalp sidste år 39 familier med i alt 93 børn.

Venligboerne  er en gruppe frivillige, der ser flygtninge som en kilde til inspiration. Lokalafdelingen i Odense tilbyder blandt andet flygtninge individuel hjælp "to timer om ugen" for at give dem en god start i byen, men de har også tilbud om kørsel, lektiehjælp og samvær i en café.

Ungdommens Røde Kors arbejder for give udsatte børn og unge bedre forhold. I Odense er Ungdommens Røde Kors blandt involveret i projekter, der spænder fra lektiehjælps-caféer i Bolbro, Skt. Klemens og Påskeløkken til indsatser for uledsagede flygtningebørn og læringscaféer for børn på sygehus og krisecenter.

Ildsjæleprisen
 Ildsjæleprisen uddeles af Odense Kommune til en forening eller organisation, som i særlig grad har medvirket til:

At øge engagementet og virkelysten; at styrke livskvaliteten og trivslen for mennesker i vanskelige kår; at skabe opmærksomhed omkring en overset problematik; at vise kvaliteten og værdierne ved frivilligt socialt arbejde; at skabe nye aktiviteter; at fremme samarbejdet på tværs af sektorer; at skabe fællesskaber og modvirke ensomhed.

De sidste fem års primodtagere: Foreningen 2 timer om ugen (2016), Børns Voksenvenner (2015), Odense Ældre IT (2014), Samtaleboblen (2013), Den Frie Rådgivning (2012).

 

Fire nye priser

Ved gallafesten uddeles også fire nye priser.

"Kickstarteren" går til en organisation eller forening, der har skabt en særligt kreativ eller nytænkende indsats rettet mod mennesker i vanskelige kår.

På samme måde er "indpiskeren" en pris målrettet frivillige, der er gode til at øge andre frivilliges engagement. "Holdspilleren" går  til den organisation, der har været god til at samarbejde på tværs, mens "Stjernen" er en slags ærespris til en person, der gennem mange år har leveret en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense.

Tre finalister kæmper om ildsjæleprisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce