Bredskab Fyn måtte rykke ud til flere steder i forbindelse med lynnedslag torsdag eftermiddag.

Beredskab Fyn fik en særdeles travl time, da et voldsomt tordenvejr rykkede ind over Odense torsdag eftermiddag. Ét sted var lynnedslag skyld i en brand, som det tog brandvæsnet et par timer at få styr på.

15.24 bimlede første alarm. Der var tale om automatisk brandalarm hos Brandts 13 på Jernbanegade, højst sandsynlig udløst af tordenvejret. Her var dog ikke sket nogen skade.

15.32 var den gal ved Historiens Hus på Klosterbakken. Her var et lyn slået ned i taget og havde slået nogle teglsten løs. En person inde i bygningen havde også set en stikflamme komme ud af en stikkontakt.

- Vi snakkede med manden, og han var naturligvis rystet, men han var ikke kommet noget til, siger brandmester Henrik Bavnhøj.

15.34 antændte et lynnedslag brand i en bygning på Poppelvej, og her fik ilden så meget fat, at det tog brandvæsnet flere timer at slukke den. Ifølge Henrik Bavnhøj forårsagede branden kun materiel skade:

- Der er tale om noget erhverv, der er koblet sammen med noget beboelse, og kollegaerne har været låst i nogle timer derude, men der er ingen personskade.

15.42 fik beredskabet en melding om, at der var slået et hul i vejen på Hollufgårdsvej, men på grund af travlhed, blev den sag ekspederet videre til Park og Vej i Odense Kommune.

15.53 fik beredskabet melding en bygningsbrand på Baumgartensvej i Skibhuskvarteret. Her viste det sig at være nogle smadret teglsten efter et lynnedslag.

16.30 kom en automatisk brandalarm fra Brandts Klædefabrik. Det viste sig ikke at være noget.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.