Travl dag for drivhusejere


Travl dag for drivhusejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KNUST: Skaderne er dog betydeligt mindre end efter orkanen i 1999

ODENSE: Lørdagens orkan ramte de odenseanske drivhuse hårdt, men alligevel ikke så hårdt som i 1999.

- Det er bedre end sidst. Vi har endnu ikke det fulde overblik, men vi kan sige, at gartnerne selv har taget fat, og i løbet af et par dage har vi fået hovedparten af de beskadigede drivhuse lukket med træplader, så de er tætte, siger direktøren for driv- husbyggefirmaet Drivadan i Søndersø, Steen Rasmus-sen.

Det er netop erfaringen fra orkanen i 1999, som har gjort, at mange gartnerier har valgt selv at forsøge at få lukket hullerne med midlertidige træplader, indtil der kan leveres glas.

- Folk tager det meget roligt i forhold til sidst. De ved godt, vi ikke lige kan komme her og nu for midlertidigt at reparere drivhusene, siger Steen Rasmussen.

Vindtrykket for stort

Han vurderer, at der i løbet af søndagen kom 60-70 hen-vendelser fra gartnerier på hele Fyn om ødelagte driv-huse, og yderligere 40 gartnerier har taget sagen i egen hånd og klaret reparationerne selv.

Enkelte steder på Fyn er drivhuse blæst omkuld, blandt andet hos en tomatgartner i Otterup. Men de fleste steder er det kun mindre skader med smadret glas.

- 40 sekundmeter og fire millimeter glas har altså en begrænsning, og det er vindtrykket, som får det til at splintres. Og når der først går hul, tager det altid lidt mere med sig, siger Steen Rasmussen.

Også el-installatør Claus Lisberg fra Anderup El-Hus var søndagen igennem ude for at hjælpe gartnerierne med at få lukket hullerne.

- Man kan aldrig blive forberedt på en orkan, når man bor i glashus, men det er ikke så slemt som sidst, siger Claus Lisberg.

Sætter ikke glas i

Det er lidt usædvanligt, at elektrikere er ude for at lukke drivhuse efter orkanen.

- Det er jo slet ikke et job for os, for vi servicerer jo normalt gartnerierne med el-arbejde. Men vi har så tilbudt vores kunder at hjælpe med at dække af, siger Claus Lisberg.

Hans folk har især hjul- pet med at sætte træplader på drivhusene hos de gart- nerier, som i forvejen havde afdækningsmateriale liggende.

- Vi laver kun mildertidige reparationer. Vi vil ikke lægge glas i, for det er ikke vores arbejde og vi har ikke ekspertise i det. Men vi gør klar, så glasfolkene kan komme til, siger Claus Lisberg.

Travl dag for drivhusejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce