Under trafikkontrol i Brogade i Odense måtte færdselsbetjent springe for livet, fordi bilist ikke ville standse, men tværtimod gassede op. Politichef kalder det et stigende problem.

Det er et stigende problem, at trafikanter ikke retter sig efter politiets anvisninger og påbud.

Det fortæller lederen af færdselspolitiet på Fyn, vicepolitiinspektør Jesper Pedersen.

- De tilbagemeldinger, jeg får fra mine folk er, at det sker hyppigere og hyppigere. Folk efterkommer ikke politiets anvisninger, men heldigvis er det lidt mere sjældent, at betjentene fysisk må springe for livet, siger Jesper Pedersen.

Det fortæller han på baggrund af en episode under en trafikkontrol i Brogade og Frederiksgade. Den fandt sted tirsdag middag, hvor to færdselsbetjente var til stede for at standse de trafikanter, som trods indkørsel forbudt-skilte alligevel kørte i sydlig retning ad Brogade - noget, der kun er forbeholdt busser, taxier og cyklister.

Klokken 11.46 kom en bordeauxrød Toyota Carina med to personer kørende mod syd fra Frue Kirkestræde, som en færdselspolitibetjent ville standse i trafikkontrollen. Betjenten stillede sig op, sådan som det altid sker under trafikkontroller, med tydelig tilkendegivelse af, at det var politiet og at bilisten skulle standse.

- Da bilisten ser betjenten gasser han op, øger hastigheden, og betjenten må springe ind til siden for ikke at blive påkørt, forklarer færdselspolitichefen.

Efter at bilisten flygtede videre ad Brogade og Frederiksgade i høj fart blev patruljevogne i området adviseret om flugtbilen, men uden at det lykkedes at finde den eller føreren.

- Vi har bilens registreringsnummer og efterforsker videre i sagen, siger Jesper Pedersen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende eller på www.mitfyn.dk.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
26
Cykelkontrol: Bløde trafikanter kører risikabelt

Cykelkontrol: Bløde trafikanter kører risikabelt

22
Nysgerrig cyklist lagt i håndjern: Pillede ved fartkontrol

Nysgerrig cyklist lagt i håndjern: Pillede ved fartkontrol