Trafikken omlægges: Første stykke ny letbane-vej står færdig

Til højre ses den nu afsluttede nye vejbane på Ørbækvej. Arkivfoto: Rune H. Blichfeldt

Trafikken omlægges: Første stykke ny letbane-vej står færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende letbane i Odense er ikke kun en letbane, men også ny veje, fortove og cykelstier langs letbanens trace.

Og onsdag står Odense Letbane over for en lille milepæl, når trafikken bliver omlagt på den nordlige del af Ørbækvej. Det oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Her er entreprenøren blevet færdig med at lave nye vejbaner, cykelstier og fortove på den østlige side af vejen. Dermed har dette stykke vej - som det første i Odense - fået sit permanente udtryk, som det vil se ud, når letbanen står færdig.

Nu skal det samme arbejde laves på den vestlige side af vejen, hvor selve letbanesporet kommer til at ligge i fremtiden. I denne fase skal de sydgående vejbaner og stier opbygges, og der skal laves nye adgangsveje til husene på vestsiden af Ørbækvej.

Derfor skal trafikken flyttes over på den nylagte asfalt, så entreprenøren kan skrælle den gamle asfalt på den resterende del af vejen af og forberede letbanesporet.

Når trafikken på Ørbækvej er blevet omlagt, vil der i den kommende tid være en ny trafiksituation på Ørbækvej - mens anlægsarbejdet står på.

Hele den vestlige side af vejen bliver afspærret for at skabe arbejdsrum, og derfor skal også cyklister og fodgængere over på den modsatte side, hvor de skal dele en sti langs strækningen.

Bilister skal vænne sig til at køre i modsatte vejside, indtil Ørbækvej kan genåbne i hele sin færdige bredde. Her er trafikken indsnævret til ét spor i hver retning - ligesom det har været under det foregående vejarbejde.

Anlægsarbejdet på vestsiden af Ørbækvej forventes at vare cirka et år. Derefter skal den spanske entreprenør COMSA anlægge skinner, kørestrøm, teknik og stationer på strækningen. Letbanen forventes at åbne i slutningen af 2020.

Trafikken omlægges: Første stykke ny letbane-vej står færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce