Besværlige tilkørselsforhold i Odense er en væsentlig forklaring på, at forretning i Overgade nu har ophørsudsalg.

John Nielsen lukker, men han smækker ikke med døren. Der er mere resignation end vrede i ham over udsigten til snart at dreje nøglen for sidste gang. I en forretning der har været del af hele hans voksne liv.

Army Jeanslager, der har indgang fra både Overgade og Nedergade, har ophørsudsalg og lukker allersenest ved udgangen af september.

Indehaveren John Nielsen har én væsentlig forklaring på, at han lukker:

- De sidste to år har jeg ikke kunnet tjene penge nok. Og fra hvad jeg hører fra kunderne, så er de utilfredse med, at det er for svært at komme herind og for svært at finde en parkeringsplads, siger John Nielsen.

Hans omsætningsnedgang falder sammen med lukningen af Thomas B. Thriges Gade og de forskellige omlægninger af trafikken i den forbindelse.

- Hver gang, der er blevet lavet noget om, er min omsætning faldet. Jeg tror, det på lang sigt bliver godt for kvarteret, men det har været for stor en mundfuld på én gang, siger John Nielsen.

Ikke råd til personale

John Nielsen er gået fra at have to fuldtids fastansatte i forretningen til at have tre studerende på nedsat tid ansat til at tage sig af kunderne. Og han kan med egne ord dårligt nok tjene penge til sig selv.

- Jeg bliver snart 65, og hvis jeg havde været 10 år yngre, så havde jeg nok fortsat. Men som det er nu, skal jeg arbejde hårdt for at holde skindet på næsen, og jeg har ikke råd til have personale, siger John Nielsen.

- Selvfølgelig kan det også spille en rolle, at folk generelt er begyndt at handle mere på nettet, siger John Nielsen, som dog stadig er overbevist om, at det er byomlægningen, som er den afgørende forklaring på, at det er gået tilbage.

- Jeg tror, det ville have været bedre for forretningen, hvis ensretningen i Overgade var blevet vendt, tilføjer John Nielsen, som mener, det havde været bedre, om biltrafikken kunne komme ind i Overgade fra Hans Mules Gade og Brogade end nu, hvor man skal køre ad Nedergade for at komme til Overgade.

På et tidspunkt lå det i kortene, at John Nielsens datter skulle overtage forretningen og drive den videre. Hun har selv arbejdet der, men da hun blev gravid med barn nummer tre, kølnedes interessen.

Svært i banken

John Nielsen havde ellers gerne set, at forretningen, som blev åbnet i 1972, var kørt videre.

- Men jeg tror, det ville være svært at få lov af banken til at investere i en forretning, der ikke har udsigt til indtægter de første tre-fire år, siger John Nielsen med tanke på, hvor længe endnu omlægningen af bymidten står på.

- Jeg har tænkt på at lukke i et års tid, og i marts afleverede jeg min opsigelse af forpagtningen. Det var ikke nogen nem beslutning, men nu er jeg kommet overens med den. Jeg vil ikke sige, jeg er vred over det, der er sket, mere resigneret, siger John Nielsen.

Som til gengæld har fået mange skuffede reaktioner fra stamkunderne, som der er mange af. De er ifølge John Nielsen kommet fra hele Fyn og Trekantsområdet for at shoppe i det store udvalg af klassiske jeans fra Lee, Wrangler og Levis og i militærtøjet fra diverse overskudslagre.

- Halvdelen af min omsætning kommer fra stamkunder, men det er den anden halvdel, som er forsvundet her de senere år, siger John Nielsen.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
Army Jeanslager lukker: Tøjmand ved et tilfælde

Army Jeanslager lukker: Tøjmand ved et tilfælde