Trætte af hærværk

René Nielsen er talsmand for den gruppe personer, som ejer Sandwichhuset. Han er dybt frustreret over hærværket, der koster den lille forretning mange penge. Der er ikke råd til ny rude, og vinduet er indtil videre dækket af med en plade.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Trætte af hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbrud to gange og hærværk tre gange inden for det seneste halve års tid. Sandwichhusets ejere er frustrerede

Odense: Den lille sandwichbar "Sandwichhuset" på Søndre Boulevard er for tredje gang på et halvt år blevet ramt af hærværk. Senest er en rude blevet smadret.

- Det har jo kostet os en del. Lige nu kan vi ikke betale for et nyt vindue. Det sidste hærværk vil koste os 5000 kroner, for det koster det at sætte en nye rude i. Det er mange penge at blive ved med at betale, forklarer René Nielsen, som er en af ejerne af Sandwichhuset.

Sandwichbarens nye ejere har i det hele taget haft en kaotisk start, siden de overtog forretningen i maj 2009.

- Det har jo været en god forretning engang, men den havde fået et rigtigt dårligt ry, efter den sidste ejer havde den. Da vi overtog den, var det en død forretning. Men vi har forsøgt at ændre på det. Den har skiftet navn, og vi har malet og købt ny møbler, fortæller René Nielsen.

Der gik dog ikke længe, før de havde det første tyveri. En tidligere ansat havde kopieret nøglen og låste sig ind i sandwichbaren, hvor han stjal telefoner, værktøj og en ekstern harddisk. Han brød ind igen tre uger efter, og ved det indbrud fangede politiet ham på fersk gerning, efter overboen havde ringet og anmeldt støj nedenunder.

Efter det blev ejerne nødt til at skifte låsene ud.

- Det var dyrt. Det kostede 6000 kroner, men det var politiet, som rådede os til det. Vi vidste jo ikke, om der var flere nøgler derude, som vi ikke kendte til, siger René Nielsen.

Bagefter har ihærdige hærværksmænd været på spil tre gange. Indbrud og hærværk er ikke godt for en lille forretning, som skal have økonomien til at løbe rundt.

- Vi kører på pumperne, og vi har smidt penge i for at få det til at løbe rundt. Vi burde have en glasforsikring, men det koster jo en hel bondegård. Vi har ikke råd til det, siger René Nielsen.

- Vi kæmper videre. Vi må sørge for at få vendt det her til noget godt, siger René Nielsen, som håber, at han nu har set det sidste hærværk på sandwichbaren.

Trætte af hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce