Oven på succesen med den delvist engelsksprogede studieretning, "Tornbjerg International", lancerer Tornbjerg Gymnasium nu "Tornbjerg Science" med fysik, kemi og matematik på engelsk.

Studieretningen, "Tornbjerg Science", henvender sig til unge, der gerne vil have en stærk naturvidenskabelig profil. Uddannelsen kobler systematisk og abstrakt tænkning med hands-on-laboratorieøvelser og fører til en dansk studentereksamen med høj faglighed og stærke engelskkompetencer.

Nu introducerer gymnasiet en naturvidenskabelig linje, hvor undervisningen også foregår på engelsk. Formålet er at skabe endnu bedre sammenhæng mellem gymnasiet og videre studier, hvor undervisningsmaterialer og undervisning ofte er på engelsk.

- Tornbjerg Gymnasium har i flere år haft som mål at være et internationalt orienteret gymnasium. Sidste år oprettede vi vores første klasse med adskillige fag på engelsk. Med de gode erfaringer herfra vil vi gerne skabe et unikt og attraktivt engelsk alternativ til elever med interesse for naturvidenskab, siger rektor Carsten Claussen.

Han kalder gymnasiet for first movers med "Tornbjerg Science".

- Der er, så vidt vi ved, ikke andre almene gymnasier, der udbyder naturvidenskabelige studieretninger med flere hele fag undervist på engelsk fra den naturvidenskabelige fagpakke, siger Carsten Claussen.

Han mener, det er helt naturligt at udvide gymnasiets internationale udbud med en naturvidenskabelig studieretning.

- Naturvidenskabelige fag er grundlæggende meget internationale, ligesom pensum og til dels undervisningen på universitetet ofte er på engelsk, siger Carsten Claussen.

Tornbjerg Science er direkte adgangsgivende til videregående studier lige som andre danske studentereksamener.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.